• Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου
  • 22:52

Αθήνα

6 oC

ψιχάλες

Σε αυταρχικό δρόμο η κυβέρνηση

Οι όποιες κινήσεις της κυβέρνησης μέσα στο καλοκαίρι, με στόχο την επικοινωνιακή της ανάκαμψη ...θάβονται κάτω από τα «αποκαΐδια», λέξη που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας για τη μεγαλύτερη καταστροφή και την απώλεια ανθρωπίνων ζώων σε ευρωπαϊκό χώρο. Θυμάστε τη φράση «δεν θα πάω σε εκλογές πάνω στα αποκαΐδια».

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Επεχείρησε να οικειοποιηθεί την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών μας, με ένα ατελείωτο non paper για τις ελληντουρκικές σχέσεις. Η θετική εξέλιξη, όμως, υπερβαίνει τις δικές της προσπάθειες και σχετίζεται με το διεθνή περίγυρο και τα μηνύματα που θέλει να στείλει σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ο κ. Ερντογάν στη δύσκολη θέση που βρίσκεται.

Ανέβασε το ...έργο με τον Αντώνη Σαμάρα και το γιο του, πρωταγωνιστές σε σχολικό «σκάνδαλο», βρήκε νέες ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ και έδωσε εντολές σε υπουργούς και κορυφαία στελέχη να αποφεύγουν εμφανίσεις που προκαλούν και αν θέλουν καλοκαιρινές διακοπές να τις κάνουν στα «μουλωχτά», μακριά από τηλεοπτικούς και φωτογραφικούς φακούς.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, δεν μοιάζει παράταιρη η αυταρχικότητα που επιδεικνύεται από το Μέγαρο Μαξίμου κατά των μέσων ενημέρωσης...

Με κάθε τρόπο προσπαθεί να τα ελέγξει, ακόμα και δια του φόβου, ώστε να «καλμάρει» το κύμα κριτικής και αποκαλύψεων για τις ευθύνες του, στη μεγάλη καταστροφή και να τα κατευθύνει στη δική του ατζέντα θεμάτων .

Σ' αυτό το πλαίσιο, εντάχθηκε και η επιστολή του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού , Θανάση Καρτερού προς την ΕΣΗΕΑ, να παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο, στον «Ελεύθερο Τύπο» που αποκάλυψε το μακάβριο SMS του Μεγάρου Μαξίμου, μια κίνηση που σαφώς δείχνει μια σοβιετική αντίληψη για την λειτουργία του τύπου άλλα και πανικό .

Η κεντρική οδηγία του SMS αποτύπωνε την άποψη πως για την καταστροφή στο Μάτι, βασικά φταίνε τα αυθαίρετα.

Ποιο στέλεχος της κυβέρνησης δεν επικαλέστηκε αυτή τη δικαιολογία σε δημόσια παρέμβασή του; Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβαλε μπροστά το πρόγραμμα «μπουλντόζα» λες και με αυτό θα ξεγελούσε τους πολίτες και θα ...εξαφάνιζε την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση, μετρά πάνω από εκατόν είκοσι νεκρούς σε φυσικές καταστροφές μόνο στην Αττική.

Με λίγα λόγια, στο Μαξίμου έχουν χάσει « τα αυγά και τα πασχάλια» που λέει ο λαός, και κάνουν το ένα λάθος πάνω στ' άλλο .

Το μεγαλύτερο λάθος ήταν πως δεν κατάλαβαν τι έγινε στο Μάτι. Χρειάστηκαν μέρες για να χωνέψουν αυτό που συνέβη .

Αν ήταν πιο γρήγοροι, στη σκέψη και τις αποφάσεις, θα είχαν απομακρύνει από τις θέσεις τους, τους εμπλεκόμενους -έφταιγαν δεν έφταιγαν - από την πρώτη μέρα, θα είχαν ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους οικείους των θυμάτων και τους κατοίκους της περιοχής για τα όσα υπέστησαν, θα έλεγαν την αλήθεια και δεν θα έριχναν τις ευθύνες στα ...αυθαίρετα.

Άλλωστε από ότι ξέρω ο κ. Τσίπρας εξελέγη πρωθυπουργός στην Ελλάδα και όχι στο Λουξεμβούργο που η έννοια του αυθαίρετου δεν υπάρχει, για να εκπλήσσεται με την ύπαρξη τους.

Και τέλος θα έδειχναν περισσότερο σεβασμό στους νεκρούς, που «θόλωσαν» την εικόνα της κυβέρνησης, κατά τη μακάβρια φράση του κ. Πολάκη .

Δεν έκαναν τίποτε απο αυτά. Λειτούργησαν, σαν τη σοβιετική ηγεσία στο Τσερνόμπιλ, η οποία στη αρχή απέκρυψε το γεγονός, όπως ο πρωθυπουργός τους νεκρούς, σε εκείνη τη συνεδρίαση παρωδία στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής.

Το ίδιο ιδεολογικό «DNA» οδηγεί σε παρόμοια πολιτική συμπεριφορά.

Send this to a friend