Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Σε κάποια άλλη χώρα... Εδώ, μόνο ως φάρσα!

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με βρήκε στο γραφείο με τις τηλεοράσεις ανοιχτές να δείχνουν ματσάρες από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με βρήκε στο γραφείο με τις τηλεοράσεις ανοιχτές να δείχνουν ματσάρες από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μιχάλης Τσαμπάς

Ανάμεσά τους και το «τρελό» παιχνίδι ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Άρσεναλ το οποίο έληξε... 5-5 (ναι δεν υπάρχει τυπογραφικό λάθος) και κρίθηκε στα πέναλτι με θριαμβεύτρια την ομάδα του Κλοπ.

Σε ένα κατάμεστο Άνφιλντ, όπου φυσικά υπήρχε και δυναμική παρουσία των φίλων των Λονδρέζων. Καμία έκπληξη φυσικά, αφού αυτό συμβαίνει σε όλα τα ματς στο Νησί. Όποιοι κι αν είναι αντίπαλοι. Όσο σημαντικό ντέρμπι ή όχι κι αν είναι. Και μην νομίσετε ότι ανάμεσα τους είναι μια νεκρή ζώνη... χιλίων θέσεων ή τίποτα στρατός από αστυνομικές δυνάμεις, όπως συμβαίνει στα ελάχιστα πλέον ματς στην Ελλάδα όπου υπάρχουν φίλοι και των δύο ομάδων.

Μια μέρα μετά, το βασικό θέμα σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ ήταν μια απόφαση Αυγενάκη που απαγορεύει οργανωμένη μετακίνηση οπαδών του Παναθηναϊκού στην Τούμπα αλλά επιτρέπει μεμονωμένη παρουσία τους!!! Κάντε το λίγο εικόνα, μερικά δευτερόλεπτα και τα ξαναλέμε, όταν... συνέλθετε. Κι όμως αυτό είναι υπουργική απόφαση με υπογραφές και κάθε επισημότητα. Μην περιμένετε βέβαια ότι την Κυριακή θα βρεθούν φίλοι του «τριφυλλιού» στο γήπεδο ή θα υπάρχει κάποιο γκισέ εισιτηρίων που θα τους περιμένει.

Σε κάποια άλλη χώρα, κανονική, με νόμους, παιδεία, σωστή οπαδική συμπεριφορά ίσως και να μπορούσε να συμβεί. Εδώ απλά είναι μια ακατανόητη υπουργική απόφαση, που μάλλον δείχνει και λίγο... απόσταση από την πραγματικότητα. Ποιος ξέρει.

Send this to a friend