Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως λέμε «κοπανιστός αέρας»

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως λέμε «κοπανιστός αέρας»

Κοντεύουν κιόλας δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δύο χρόνια που μάλλον όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε.

Ήταν το δίχως άλλο περίοδος μεγάλων απογοητεύσεων, διαψεύσεων, απωλειών, δύο χρόνια ψευδών και  απάτης, δύο χρόνια εθνικής ασυναρτησίας. Σίγουρα τα πλέον επώδυνα της μεταπολίτευσης. Η «πρώτη φορά Αριστερά» έφερε στην επιφάνεια την συντριπτική της ανυπαρξία και κυρίως αποκάλυψε τον στυγνό κυνισμό της λαμβάνοντας μέτρα που καμιά άλλη κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να εφαρμόσει.

xatzi_aliki-150x150Γράφει η Αλίκη Χατζή

Επίσης, γίναμε μάρτυρες  της θηριώδους της δίψας για εξουσία και του ακραίου πολιτικού αμοραλισμού της μέσα από την πιο απίθανη συμμαχία με την «ψεκασμένη» ακροδεξιά του Καμμένου. Συνέβησαν τόσα πολλά και σε τόσο μικρό διάστημα - με αλλεπάλληλες αχρείαστες εκλογές και πολιτικές εξελίξεις - που η ελληνική κοινωνία δεν μπόρεσε ούτε να τα κατανοήσει στην διάστασή τους ( παρά μόνο τα μέτρα που αφορούσαν άμεσα την τσέπη της και αυτά δεν ήταν λίγα…) ούτε πολύ περισσότερο να τα αφομοιώσει, να τα αξιολογήσει, να τα κρίνει.

Το αποκορύφωμα της κρίσης είναι η ακρισία. Μέσα σε δύο χρόνια  καταναλώθηκε τόσος παραλογισμός, παρήχθησαν τόσοι ωκεανοί ψεμάτων ώστε όλοι να στέκουν αμήχανα απέναντι στο θέαμα μιας κυβέρνησης που τα υποσχέθηκε όλα και τα αρνήθηκε όλα! Ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που κυβερνά ξεπέρασε σε επιδόσεις και τις πιο τρελές επιθυμίες της Τρόικας, των δανειστών, του ΔΝΤ, των διεθνών τοκογλύφων. Κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να ξεπουλήσει ότι δεν μπόρεσαν με πολύ πιο συμφέρουσες συμφωνίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Κοντολογίς, οι πολιτικοί θεατρίνοι του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχαν το τρισχειρότερο και δίχως κοινωνικές και άλλες αναταραχές, δίχως «αυτοκτονίες», «λιμοκτονίες», καμένα κτήρια και άλλα δραματικά δρώμενα και αφήσαν έκπληκτο ακόμα και τον Σόιμπλε, την Μέρκελ και τους λοιπούς εταίρους και φίλους της «Ευρώπης των τοκογλύφων».

ΥΓ: Μέσα σε αυτή την παρωδία πολιτικής αναξιοπιστίας που στο μέλλον θα διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια «ως η τέχνη της πολιτικής εξαπάτησης», οι άνθρωποι αυτοί με την μνημειώδη τους ανευθυνότητα και ανικανότητα  φέρουν ακέραια την ευθύνη για το τεράστιο ανθρωπιστικό δράμα του προσφυγικού!

Send this to a friend