• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 01:35

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Σώρρας και η σιωπή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Ο Σώρρας και η σιωπή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η ιστορία με τα «ομόλογα Σώρρα» δεν είναι καινούργια ούτε προέκυψε τώρα. Και δεν είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι πολίτες καταφεύγουν στα περίφημα «εξώδικά» τους για τα χρέη τους σε Δημόσιο και τράπεζες, αφού η απελπισία διογκώνεται στα χρόνια της κρίσης.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Το ανησυχητικό είναι άλλο: Ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής το φαινόμενο να διογκώνεται, τη στιγμή μάλιστα που ακόμη και δικαστικοί λειτουργοί δείχνουν να ασπάζονται τους ισχυρισμούς Σώρρα για τα 600 δις.

Προφανώς η σιωπή αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε στηρίξει μέρος του προεκλογικού της αφηγήματος στη λογική - και όχι απαραίτητα στην ιδέα - που εκφράζουν ο Αρτέμης Σώρρας και οι συν αυτώ. Σεισάχθεια, διαγραφή χρέους, κίνημα «δεν πληρώνω» ήταν το τρίπτυχο στο οποίο στήριξαν τον προεκλογικό τους λόγο. Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος φώναζε «μην πληρώνετε τον ΕΝΦΙΑ», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «θα μελετήσει» τα στοιχεία που του είχε δώσει για το «ομόλογο Σώρρα» μία γυναίκα που συμμετείχε στο κοινό της συνέντευξης.

Εν πάση περιπτώσει, επειδή αυτά τα 600 δις... θα ήσαν κάποια λύσις, εάν υπάρχουν, ας βγουν από τα σεντούκια του Σώρρα ή όποιου άλλου. Εάν όχι - που είναι το πιθανότερο - ας σταματήσει κάπου εδώ αυτό το αστείο. Πριν γίνει σοβαρό...

Send this to a friend