Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Στοιβαγμένες ψυχές

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που διαθέτει αυξημένα αντανακλαστικά στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έκανε διαδηλώσεις για την Αμυγδαλέζα, τώρα που στη Μόρια στοιβάζονται οι πρόσφυγες στα κέντρα υποδοχής δίχως καμία ανθρώπινη αξία να έχει η ζωή τους, αντίδραση καμία, σαν να μην υπάρχει κανένα θέμα.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Είναι κρίμα να γίνεται αυτό που γίνεται και οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίζονται κατ´ αυτόν τον τρόπο σαν να πρόκειται για πράγματα και όχι για ανθρώπους.

Στο νησί η διεθνής κοινότητα κάνει ότι δεν βλέπει την αποθήκη ψυχών που έχει μετατραπεί το συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας. Το έχει παραδεχτεί και ο αρμόδιος υπουργός Δημ. Βίτσας που θέλει να προωθήσει στην ενδοχώρα έναν αριθμό προσφύγων ώστε να αποσυμφορηθεί το νησί και να επέλθει στοιχειωδώς η αξιοπρέπεια και το ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή.

Το γεγονός ότι δεν συγκινείται ουδείς από την κυβερνητική πλειοψηφία δείχνει ότι δεν θέλει να δώσει πολιτικά οφέλη στην αντιπολίτευση βάζοντας προφανώς στη ζυγαριά από τη μια το πολιτικό κόστος και από την άλλη τις ανθρώπινες ψυχές . Είναι μεγάλη ντροπή για ένα ευνομούμενο κράτος να κρατούνται κάτω υπό αυτές τις συνθήκες μικρά παιδιά , μητέρες και μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι που ο “ένας πάνω στον άλλον” ζούνε περιμένοντας μήπως και ενδιαφερθεί κανείς για τη ζωή και το μέλλον τους.

Άνθρωποι δίχως να έχουν να περιμένουν τίποτα απολύτως αναμένουν το κράτος δικαίου να δράσει και να ενδιαφερθεί για τη ζωή τους. Το κράτος όμως αδιαφορεί γιατί βλέπετε φοβάται το πολιτικό κόστος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Send this to a friend