Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι δύο όψεις

Δεν ξέρω αν αυτό που λένε οι συμπολίτες μας ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις ισχύει και στην περίπτωση των πολιτικών κομμάτων, ξέρω όμως να πώ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλέβει την παράσταση από τη Νέα Δημοκρατία.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Τι εννοώ. Πως ορισμένα από τα μέτρα που φέρνει τώρα η κυβέρνηση προς ψήφιση και κάνει δήθεν ότι λυπάται, θα τα ψήφιζε και η Νέα Δημοκρατία, και δεν θα έκανε πως λυπάται. Μην κοιτάτε που λόγο του ότι είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να το πει, αλλά πιστεύω ότι το θέμα των απεργιών για παράδειγμα με το 50+1 της απόφασης που χρειάζεται για την κήρυξη απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία , νομίζω πως το μέτρο αυτό αν ήταν στην κυβέρνηση η Ν.Δ θα το ψήφιζε.

Άλλωστε «ουρά» της δεύτερης αξιολόγησης ήταν το μέτρο αυτό. Θα ψήφιζε επίσης τη διάταξη για την αποζημίωση στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που πτωχεύουν.

Επίσης στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων, τι διαφορετικό θα έκανε η Ν.Δ αν ήταν κυβέρνηση; Θα εφάρμοζε την απόφαση του Βουκουρεστίου όπως πιέζει να εφαρμόσει τώρα η κυβέρνηση.

Τι θα έκανε στο θέμα των επιδομάτων; Θα επιχειρούσε να τα περιορίσει δήθεν να τα εξορθολογήσει ή όχι; Και αλήθεια, τι θα έκανε στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ;

Δεν θα έφερνε -αλήθεια είναι όπως λέει- άλλα φορολογικά μέτρα από αυτά που ψηφίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία που δεν είναι κυβέρνηση , αλλά αυτή φταίει που ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάζεται να τα ψηφίσει.

Δηλαδή ο ένας κατηγορεί τον άλλον και στο τέλος αυτό που καταλαβαίνει ο απλός κόσμος, που είναι αυτός που τελικά, την πληρώνει, είναι ότι και οι δύο αυτοί μαζί μπορούν να κάνουν τα πάντα.

Το ίδιο νόμισμα με τις δύο όψεις του!

Send this to a friend