Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τα ζώδια σήμερα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου

STIGMA

Τα κεριά του κ. Τσίπρα και η Θράκη

Ακούω πολλά σχόλια για το κερί που άναψε ο Τσίπρας στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος πολιτικός που κάνει το σταυρό του και ανάβει κεριά για ψήφους. Το κάνουν όλοι η σχεδόν όλοι.

Δείτε επίσης

Λαχτάρησαν υπάλληλοι σε σούπερ μάρκετ των Εξαρχείων- Ένοπλοι τους απείλησαν και πήραν τις εισπράξεις
Εκτός λειτουργίας σήμερα το Taxisnet – Ποιες ώρες και γιατί

Το ιδιαίτερο είναι, πως πριν αναλάβει αυτή τη θέση του πρωθυπουργού,είχε μια καθαρή άποψη με υγιή επιχειρήματα για αυτή την υποκρισία των πολιτικών, άσχετα αν συμφωνεί η διαφωνεί κανείς μαζί του με την έλλειψη θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Είχε δηλώσει ότι δεν είναι θρησκευόμενος, δεν ανάβει κεριά και πολύ περισσότερο δεν θα τα άναβε για τις τηλεοράσεις .

Αυτή η καθαρή θέση και άποψη πήγε περίπατο, όχι γιατί ο πρωθυπουργός έγινε θρησκευόμενος -ούτε τα παιδιά του δεν έχει βαπτίσει- ούτε γιατί είδε το «φως» το αληθινό , όπως υπονόησε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την τελευταία συνάντηση τους, αλλά γιατί είδε το φως της πραγματικότητας και της ανάγκης, είδε μπροστά του μια τεράστια «δεξαμενή» γεμάτη ψήφους και δεν μπορούσε να αγγίξει.

[the_ad id=”493520″]

Για τις ψήφους μπορεί να αλλαξοπιστήσει ένας πολιτικός, να βαπτιστεί, να στεφανωθεί στην εκκλησία, να ανάψει κεριά, να ασπαστεί σταυρούς, να τα βρει με αρχιεπισκόπους και πατριάρχες, πολύ περισσότερο ο κ. Τσίπρας που έχει δείξει πόσο αδίστακτος είναι στην ίντριγκα, όταν πρόκειται για το κόμμα του και τον εαυτό του.

Και αυτή τη λογική αξιοποίησε στο ταξίδι του στην Τουρκία. Ξέρει πολύ καλά πως στην πολιτική, σημασία δεν έχει τι πιστεύεις, αλλά τι προσποιείσαι πως πιστεύεις, δεν έχει σημασία η ουσία των προβλημάτων αλλά η επικοινωνία και οι συμβολισμοί, γι’ αυτό επέλεξε να επισκεφτεί για πρώτη φορά ο ίδιος,την Αγιά Σοφιά και να δηλώσει «χαρούμενος», γι’ αυτό πήγε και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης για να εντυπωσιαστεί από τον όγκο των βιβλίων …και να ανάψει το κερί του μπροστά στις κάμερες.

Δεν έδειξε να ενοχλείται ούτε από την unfair κίνηση της Τουρκίας να επικηρύξει τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς στην Ελλάδα, ούτε από το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του κ Ερντογάν έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων και «τα νησιά» .Ποια νησιά ρε παιδιά; Κουβεντιάσατε και για τα 18 που αμφισβητούν οι Τούρκοι; Επί της ουσίας των συζητήσεων είμαστε στο σκοτάδι .

Απ ότι καταλάβαμε όμως, η χώρα μας ετοιμάζεται για την πρώτη υποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να κάνει «τράμπα» την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης -που άπτεται της θρησκευτικής ελευθερίας και της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων όπως αυτά αναφέρονται στον ΟΗΕ και την ΕΕ- με την εκλογή των μουφτήδων στη Δυτική Θράκη.

Αν αυτό συμβεί, με τη βούλα του ελληνικού κράτους θα μεταφερθούν ενισχυμένες αρμοδιότητες στους μουφτήδες που δεν θα ελέγχονται πια από το ελληνικό κράτος αν και δημόσιοι υπάλληλοι αυτού . Η εκλογή μουφτήδων αποτελεί πάγια επιδίωξη της τουρκικής διπλωματίας και σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο που επικαλείται δηλώσεις του ίδιου του κ Ερντογάν ,ο κ Τσίπρας -στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ -έδωσε υπόσχεση τον τούρκο πρόεδρο ότι θα καταργήσει το διορισμό του μουφτή και θα περάσει σε νέο σύστημα εκλογής τους.

Ας ανάψει όσα κεριά και λαμπάδες θέλει, με τα ελληνοτουρκικά να μην ασχοληθεί, ο κ Τσίπρας ,γιατί τότε θα διαβάζουμε ύμνους στο πρόσωπο του μόνο από τις τουρκικές εφημερίδες.

Η (τηλεοπτική) επανάσταση που πνίγηκε…
Η ΑΕΚ τήρησε την υπόσχεση και τώρα πάει για την υπέρβαση!
Στον απόηχο της φετινής ΔΕΘ & του Thessaloniki helexpo forum- Το σχέδιο της Νέας Αλλαγής η προοδευτική διέξοδος για τη χώρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα ΜΜΕ, ο σκύλος και η ουρά του
Ο ρεαλισμός και η αντιπολίτευση
Το αδιανόητο απόλυτο κακό, χτες και σήμερα