Αθήνα

21 oC

ψιχάλες μικρής έντασης

Τα πικρά γενέθλια της Ρεάλ μετά τον διασυρμό!

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος είδε την καταιγίδα του Άγιαξ μέσα στη Μαδρίτη, αυτό το χάρμα οφθαλμών που τρέλανε τον κόσμο!

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος είδε την καταιγίδα του Άγιαξ μέσα στη Μαδρίτη, αυτό το χάρμα οφθαλμών που τρέλανε τον κόσμο!

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος

Η λευκή σημαία με το περίφημο στέμμα, το λάβαρο της Ρεάλ, δεν θα μπορούσε σήμερα να κυματίζει… μεσίστια στα γραφεία της «βασίλισσας», που σήμερα γιορτάζει τα 117 χρόνια της ύπαρξής της.

Οι αμέτρητοι τίτλοι της, τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρώπη, μαζί με τα διηπειρωτικά αλλά και τα τρία τελευταία Τσάμπιονς Λιγκ, δεν της επιτρέπουν να μεμψιμοιρεί.

Αλλά αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος, η ιστορική, την οποία δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς.

Γιατί η άλλη πλευρά, του ωμού ρεαλισμού, λέει ότι η Ρεάλ γιορτάζει τα γενέθλιά της με την μεγαλύτερη ίσως αγωνιστική κρίση της ιστορίας της.

Αυτός ο διασυρμός-αποκλεισμός από τα μωρά του Άγιαξ μέσα στο Μπερναμπέου, αυτό το ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ 1-4, κάνει τους μυριάδες οπαδούς της να μελαγχολούν και δείχνει ότι η βασίλισσα είναι γυμνή!

Χωρίς πραγματικά μεγάλους παίχτες, δίχως μέταλλο, απέμεινε να παίζει μόνο με τη βαριά της φανέλα, δίχως να μπορεί να ανταπεξέλθει σε παιχνίδια με πίεση και απαιτήσεις.

Τα πιτσιρίκια του Ερικ Τεν Χαγκ, σε ένα καθαρό ποδοσφαιρικό ρεσιτάλ, αυτό το περίφημο ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που έμαθαν από τον… παππού τους, τον Γιόχαν Κρόιφ, πραγματικά διέσυραν τη Ρεάλ. Έφτανε η φρεσκάδα, η διαρκής πίεση σε όλους τους χώρους, το τρέξιμο που φέρνει… ζαλάδες, η κυκλοφορία με… υπερβολική ταχύτητα, όλα αυτά κονιορτοποίησαν τους γηπεδούχους, που γλίτωσαν από πολύ χειρότερο κάζο! Το κοντέρ θα μπορούσε να γράψει κι άλλα!

Κι είναι η πρώτη φορά από το 2006 που η Ρεάλ μένει έξω από όλους τους στόχους της από τις 5 Μαρτίου!

Η Ρεάλ πονάει πολύ, όχι όμως και το ποδόσφαιρο, που οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άγιαξ. Γιατί αυτή η ποδοσφαιρομάνα έδειξε ότι ένας σύλλογος μπορεί να μεγαλουργήσει χωρίς να διαθέτει σούπερ σταρ. Μόνο με το ταλέντο και την ομαδική δουλειά.

Βάζω στοίχημα ότι πολλοί από τους ποδοσφαιρόφιλους αγνοούν την ύπαρξη πολλών παιχτών του Άγιαξ. Ίσως όχι πια. Γιατί αυτό το… παραμάζωμα κάνει γνωστούς ακόμα και τους άγνωστους!

Η Ρεάλ πήρε ένα πολύ σκληρό μάθημα, χαστούκι για λιποθυμία.

Κι όπως έγραψε σήμερα η Marca, «Εδώ κάποτε ήταν μια ομάδα που είχε γράψει ιστορία...!».

Προφανώς η προσκείμενη στη Ρεάλ εφημερίδα δεν αγνοεί το παρελθόν, τότε που η ομάδα σάρωνε τους ευρωπαϊκούς τίτλους. Αλλά κοιτάζοντας το παρόν και το μέλλον, μελαγχολεί όπως οι οπαδοί της.

Γιατί για να ξανασταθεί στα πόδια της αυτή η Ρεάλ, θέλει προπονητή και πέντε-έξι παίχτες πρώτης γραμμής. Όχι ονόματα, παίχτες!

«Πλησιάσαμε την τελειότητα!», είπε ο προπονητής του Άγιαξ. Δεν είπε ότι «οι αντίπαλοί μας μπορούσαν να δουν μόνο τις πλάτες μας».

Κι αυτή είναι η ωμή αλήθεια!

Κι η δεύτερη (παρελθούσα) αλήθεια; Όποιος κατηγόρησε τον… Μαρίνο Ουζουνίδη ότι δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Άγιαξ στα ματς των ομίλων, μπορεί σήμερα να ρίξει κρύο νερό στο κεφάλι του!

Send this to a friend