• Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου
  • 09:49

Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Τα πολλά λόγια και η κοινή λογική

Είναι αλήθεια ότι σήκωσε πολύ κουρνιαχτό η κίνηση Τσίπρα να καλέσει τον Θεοδωράκη στο Μαξίμου για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

Γράφει η Φώφη Γιωτάκη

Ο σχετικός κουρνιαχτός πρώτον σηκώθηκε διότι ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε «ναι» χωρίς δεύτερη κουβέντα και κυρίως χωρίς να ενημερώσει την Φώφη Γεννηματά με την οποία ανταλλάσσει χιλιάδες τηλέφωνα εν 'όψει του Συνεδρίου. Και δεύτερον συντηρήθηκε γιατί οι ομοτράπεζοι του κ. Θεοδωράκη στο Πολιτικό Συμβούλιο, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι «χθεσινοί» στην πολιτική- και όπως δηλώνουν συνεργάτες τους- ξέρουν να ξεχωρίζουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για τα «ναι» ή τα «όχι».

Η κοινή λογική λοιπόν λέει, όπως υποστηρίζει και η πλειοψηφία στο Κίνημα Αλλαγής, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δύσκολα θα αποδεχθεί τον τύπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, που προτείνει ο κ. Θεοδωράκης και αφορά στην συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών, δηλαδή των κ.κ. Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμου, Πικραμμένου και Σαμαρά.

Και προφανώς ο επικεφαλής του Ποταμιού όταν αναφέρθηκε στην σύνθεση του Συμβουλίου θα πρέπει να σκόνταψε στην άρνηση του οικοδεσπότη, το κόμμα του οποίου έχει βάλει στο μάτι της Προκαταρκτικής δύο πρώην πρωθυπουργούς. Ο νυν πρωθυπουργός με βάση πάντα, την κοινή λογική, επιδιώκει σε κάθε ευκαιρία, την αλλαγή ατζέντας από την δυσβάσταχτη πολλές φορές επικαιρότητα καθώς και το άνοιγμα στους ψηφοφόρους του κέντρου και της κεντροαριστεράς.

Στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί εν πολλοίς από την στάση των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς. Δηλαδή των ψηφοφόρων της Γεννηματά, του Παπανδρέου, του Ανδρουλάκη, του Θεοχαρόπουλου αλλά και του Σταύρου...

Send this to a friend