Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Η εκδίκηση του Βόσκαρη μέσα από τη φυλακή – Καρφώνει τον Δούκα πώς σκότωσε τον Γιώργη Σταμίρη!

STIGMA

Τα «συστατικά» της συγνώμης είναι η ειλικρίνεια, η μεταμέλεια και η καθαρότητα

Η παραδοχή του λάθους απαιτεί και εμπεριέχει κατανόηση για τις συνέπειες που είχε η πράξη μας. Μόνο τότε είναι αληθινή η συγνώμη.

Μια εβδομάδα έχει περάσει από την περιβόητη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία , ένα ομολογουμένως «δύσκολο» ταξίδι, με «βαρύ» πρόγραμμα όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτό που έμεινε και θα μείνει στη μνήμη του κόσμου είναι το «φάουλ» του πρωθυπουργού και όχι η σημασία της επίσκεψης, καθώς μια κατάσταση φυσιολογική που δεν μπορεί να την βιώσει ο απλός κόσμος λόγω κορονοϊού, μπόρεσε και την βίωσε ο ίδιος με το «λουκούλλειο» γεύμα του κ. Στεφανάδη.

Εντάξει, να παραδεχτώ ότι μέσα στο «τρέξιμο» του ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιλήφθηκε, τι θα συνέβαινε, το επιτελείο του όμως; Είναι δυνατόν να μην έβλεπαν τι θα γινόταν, σε αυτό το ανοιχτό σε βλέμματα και φωτογραφικές κάμερες, γεύμα «εργασίας» 50 ατόμων; Αποκλείεται!

Απλά, δεν τους ένοιαζε διότι δεν υπάρχει ενσυναίσθηση των πράξεων τους. Δεν τους ακουμπά κανείς, έχουν μεγάλο «αέρα» και απόσταση από την κοινωνία.

Όπως μεγάλη απόσταση έχουν και από τον ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον 13-15 μονάδων σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έναν ΣΥΡΙΖΑ… Α.Α.Α, δηλαδή Άγευστο, Άχρωμο και Αόρατο.

Τέτοια «απαλή» αντιπολίτευση δεν θυμάμαι ποτέ ξανά.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη εντός έδρας και μίλησε για την πανδημία αλλά και για την Ικαρία. Όταν ο Αλέξης Παπαχελάς τον ρώτησε αν θέλει, αν νιώθει να πει συγνώμη στον κόσμο, που ταλαιπωρείται και είναι εγκλωβισμένος στο σπίτι του και αποκομμένος από όλους, απάντησε απλά ότι ήταν λάθος, όπως λάθος ήταν και η Πάρνηθα.

Η συγνώμη θέλει θάρρος, θέλει ειλικρίνεια, θέλει να την νιώθεις και όπως φαίνεται ο πρωθυπουργός δεν νιώθει ή δεν τον «αφήνουν» να την πει.

Ποιοι;

Αυτοί που δεν τον ενημέρωσαν τι πήγαινε να συμβεί στο τραπέζωμα της Ικαρίας. Γιατί, θεωρούν ότι η «πρωθυπουργική» συγνώμη σημαίνει ήττα! Γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός, απαγορεύεται να πει συγνώμη, διότι έτσι θα χάσει την κοινή γνώμη και θα τον «λιθοβολήσει» η αντιπολίτευση για την παραδοχή του λάθους του.

Κάτι που την τελευταία 25ετια στην ελληνική  πολιτική σκήνη, δεν την έχει πει (συγνώμη) ειλικρινά ποτέ κανείς τους! Μόνο μηχανικά, επικοινωνιακά και μη πειστικά…

Ένα δροσερό… παγούρι με νερό θαύμα!
Να τον διώξει ΤΩΡΑ και να του δώσει και σοκολατάκια!
Η ΕΣΗΕΑ εγκαλεί το Facebook ως μέσο ενημέρωσης ή ως μέσο κοινωνικής δικτύωσης;
Παναγιώτης Γιαννάκης: Ο μοναχός του μπάσκετ που έγινε ιεροκήρυκας!
Ελλάδα: Δεν προλάβαμε να ξετυλίξουμε το δώρο!
Η βαριά υπογραφή της Σοφίας Σακοράφα!