Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τα τελευταία... δώρα

Μερικά δισεκατομμύρια ευρώ, μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, τους τελευταίους μήνες, για να εξαγοράσει ψηφοφόρους, χωρίς αποτέλεσμα.

Μερικά δισεκατομμύρια ευρώ, μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, τους τελευταίους μήνες, για να εξαγοράσει ψηφοφόρους, χωρίς αποτέλεσμα.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ο Γιάννης Στουρνάρας, υπολόγισε πως ο φετινός προϋπολογισμός θα έχει «μαύρη τρύπα» πάνω απο ένα δισεκατομμύριο ευρώ και πως θα δυσκολέψει την επόμενη κυβέρνηση, να πιάσει το στόχο του 3,5% στο πλεόνασμα . Και με βάση το μνημόνιο, που έφερε ο κ Τσίπρας και την ουρά του, που δικαίως ονομάστηκε τέταρτο μνημόνιο και θα μας απασχολει για πολλά χρόνια ακόμα ,θα πρέπει να ληφθούν μέτρα, για να κλείσει η «τρύπα».

Για τους Συριζαίους αυτό δεν σημαίνει τίποτα . Δεν θα είναι εκείνοι, που θα ασχοληθούν πως θα μπουν ξανά τα χρήματα στο ταμείο. Γνωρίζουν πως θα είναι, στην αντιπολίτευση και με ξένα... κόλλυβα κάνουν συνεχώς μνημόσυνα...

Το τελευταίο το έκαναν υπέρ των ταξιτζήδων. Ενώ όλοι οι άλλοι επαγγελματίες, όταν βγαίνουν στη σύνταξη , παραδίδουν τις επαγγελματικές τους άδειες και τους απαγορεύεται να εργάζονται, η απερχόμενη κυβέρνηση με απόφαση της, δίνει το δικαίωμα τους ιδιοκτήτες ταξί να μπορούν να συνεχίσουν το επάγγελμά τους και μετά τη συνταξιοδότηση.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι , γιατί μόνο οι ταξιτζήδες και όχι και οι άλλοι επαγγελματίες, στους οποίους η ίδια κυβέρνηση έχει απαγορεύσει να εργάζονται δια ...ροπάλου.

Οι επαγγελματίες που καταθέτουν τις άδειες τους, για συνταξιοδότηση, δεν μπορούν να ασκήσουν ξανά το επάγγελμα τους. Οι υπόλοιποι συνταξιούχοι για να εργαστούν, θα χάσουν το 70% της σύνταξης τους με το νόμο Κατρούγκαλου.

Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά, οτι ευνοώντας συγκεκριμένες κοινωνικές η επαγγελματικές ομάδες, όπως εδώ τους ιδιοκτήτες ταξί, θα αυξήσει την εκλογική επιρροή του. Πρόκειται για μια πολιτική που εφαρμόζουν κυρίως λαϊκιστικά καθεστώτα , μερικά ευδοκιμούν στη Λατινική Αμερική, προκειμένου να εχουν μαζί τους, συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Όμως αυτές οι τακτικές, στην Ευρωπη τουλάχιστον, φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Τρανταχτό παράδειγμα η Ελλάδα.

Απορώ που ο κ Τσίπρας και το επιτελείο του δεν κάθισαν να λογαριάσουν, πόσα δισεκατομμύρια έδωσαν, πόσες ψήφους
έχασαν.

Μήπως τώρα μετρήσουν, πόσοι επαγγελματίες και συνταξιούχοι που μένουν εκτός της ρύθμισης και τιμωρούνται, με αυστηρές κυρώσεις ,αν ασκήσουν ένα κάποιο επάγγελμα, θα στραφούν εναντίον τους;

Send this to a friend