• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 20:09

Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τακτικισμοί και προσχήματα

Η κατάτμηση της Β' Αθήνας, της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας είναι σοβαρή υπόθεση και όταν -κάποτε...- ισχύσει, θα επιφέρει τις αναγκαίες αλλαγές σε ένα πολυδαίδαλο και παθογενές θεσμικό σύστημα.

Γράφει η Φώφη Γιωτάκη

Είναι επίσης άκρως σοβαρή υπόθεση που παρά τις εξαγγελίες πολλών κυβερνήσεων, παρέμενε στο συρτάρι αφού ακόμη και εκεί, προκαλούσε τις αντιδράσεις των διαφόρων “βαρώνων” των κομμάτων. Είναι κοινό μυστικό: όλα τα κόμματα, μικρότερα και μεγαλύτερα, ενώ έβλεπαν μέσα στα χρόνια να γιγαντώνεται πληθυσμιακά η Β' Αθήνας , προτιμούσαν να κάνουν το “παγόνι”, είτε γιατί η κατάτμηση δεν βόλευε τους εκλογικούς τους στόχους, είτε γιατί οι διάφοροι κορυφαίοι αρνούντο την εκλογή τους από μικρότερο ακροατήριο.

Οι τακτικισμοί και τα προσχήματα φαίνεται ότι επικρατούν και στην παρούσα φάση. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας βουλευτής της Β' Αθήνας, εις εκ των κορυφαίων της γαλάζιας παράταξης, ο κ. Μάκης Βορίδης επικαλέστηκε προ ολίγου την άρνηση της κυβέρνησης να φέρει μαζί με τ' άλλα και την ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού. Την επικαλέστηκε για να προσθέσει στη συνέχεια ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την κατάτμηση της Β' Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής. Οι καλά γνωρίζοντες λένε ότι είναι και άλλοι “γαλάζιοι” βουλευτές που συνθηματολογώντας του στυλ “καμία συναίνεση με την κυβέρνηση” πιέζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εγκαταλείψει άρον- άρον μια πάγια θέση του, στέλνοντας σήμα καταψήφισης. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι περισσότεροι εκλέγονται στην Β' Αθήνας...

Send this to a friend