• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 14:19

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο ταλαντούχος κύριος Κιμ

Πριν έναν χρόνο η ανθρωπότητα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα έναν απίστευτο «πόλεμο» απειλών και ύβρεων για το πυραυλικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο κόσμος όλος, αλλά κυρίως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, βρέθηκαν στο στόχαστρο των απειλών ενός αδίστακτου και αιμοσταγή δικτάτορα. Ήταν η εποχή που το CNN έκανε λόγο για την πιθανότητα ενός πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας.

Γράφει ο Ανδρέα Κωνσταντάτος

Τώρα παρακολουθεί με ένα υπομειδίαμα, την ιστορική συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ- Κιμ Γιονγκ Ουν, τα θερμά λόγια, το κλίμα προσμονής για το τέλος αυτής της διαμάχης, με την εγκατάλειψη του πυραυλικού συστήματος από τον βορειοκορεάτη ηγέτη.

Ποιος κερδίζει από τη σημερινή συνάντηση;

Ο κ. Τράμπ ελπίζει σε κατάργηση του πυραυλικού προγράμματος, για να παρουσιαστεί ως ήρωας στους Αμερικανούς, αλλά και σε ολόκληρη τη Δύση.

Ο Κιμ Ουν Γιονγκ τι θα κερδίσει;

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης, που σπούδασε στην Ελβετία με ένα ψεύτικο όνομα, διαθέτει τώρα περιουσία του ξεπερνά τα 5 δισ. δολάρια - πολυεκατομμυριούχος και αυτός - είχε ένα σχέδιο να αναγκάσει τη Δύση και κυρίως τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν το καθεστώς του και να τον αφήσουν να κυβερνά με την ησυχία του.

Και φαίνεται πως το κατορθώνει με έναν απλό τρόπο. Εκείνο του Χότζα, που φόρτωσε ασφυκτικά το σπίτι του γείτονα του με ζώα και μόλις τα έβγαλε, ο γείτονας αισθάνθηκε ανακούφιση.

Δημιούργησε ένα πυραυλικό πυρηνικό πρόγραμμα, απείλησε τη Δύση στα όρια της ρήξης και την ανάγκασε να συνομιλήσει μαζί του για την κατάργηση του προγράμματος.

Και ως αντάλλαγμα θέλει να πάρει:

-Την αναγνώριση του κομμουνιστικού καθεστώτος και τη στήριξη για την παραμονή της δυναστείας του και του ίδιου στην εξουσία.

-Τον τερματισμό του εμπορικού αποκλεισμού της χώρας του για να επιβιώσουν τα εκατομμύρια βορειοκορεατών, που βρίσκονται σε κατάσταση απέραντης φτώχειας, κάτι όμως που θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη περιουσία για τον ίδιο και τη νομενκλατούρα του καθεστώτος.

Ποιος νοιάζεται για τα υπόλοιπα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τις δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων, την έλλειψη δημοκρατίας, πολυφωνίας, για την απέραντη πείνα και δυστυχία που έχει υποβάλει ένας ψυχασθενής ηγέτης, κατά τον αμερικανό πρόεδρο , το λαό του.

Ο κ. Τράμπ θα εμφανιστεί ως στιβαρός ηγέτης στις ΗΠΑ που με το δικό του τρόπο , τερμάτισε μια απειλή κατά της χώρας του και ο Κιμ ως ο άνθρωπος που διατήρησε το καθεστώς του και την ηγεσία του, παίρνοντας ένα μεγάλο ρίσκο.

Να απειλήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με πόλεμο!

Send this to a friend