Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Τι έχει να προσφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε λίγα 24ωρα ξεκινά το συνέδριο της Ν.Δ με βασικό ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα συνέδρια των κομμάτων γίνονται όχι για να λαμβάνονται αποφάσεις, αλλά για να επικυρώνονται. Στα μεγάλα κόμματα έτσι γίνεται πάντα. Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει το αντίστροφο. Να ληφθούν αποφάσεις εκεί επί τόπου και όχι παρασκηνιακά ή σε κομματικά γραφεία. Με άλλα λόγια επιζητά ένα ανοικτό συνέδριο στην κοινωνία.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Ο λόγος που το κάνει αυτό και στρέφεται προς τα εκεί δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ανάγκη, το κόμμα του να δείξει ένα εμπροσθοβαρές πρόσωπο, ένα καθαρό, απαλλαγμένο πρόσωπο από βαρόνους, βαρονίες, και τελευταία από την οικογενειοκρατία.

Όλα αυτά είναι πολύ ωραία, ιδανικά. Και ποιος δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο σε έναν πολιτικό φορέα σαν τη Ν.Δ που κινείται στο κέντρο και τη δεξιά.

Ωστόσο όλα αυτά ακούγονται τόσο ωραία για να είναι και τόσο αληθινά. Μακάρι αλλά είναι ένα ερώτημα αν ο κ. Μητσοτάκης καταφέρει και εισάγει έναν τέτοιο αέρα ανανέωσης στο κόμμα του, ή αν όλα αυτά γίνονται για να δείξει ανανέωση στο δρόμο προς τις εκλογές και μόνο.

Και ο Καραμανλής και ο Σαμαράς, και παλαιότερα άλλοι αρχηγοί της ΝΔ, μόλις γινόντουσαν πρωθυπουργοί παρατούσαν το κόμμα στην μοίρα του και ασχολιόντουσαν μόνο με την διακυβέρνηση της χώρας. Καλά έκαναν, γιατί το ένα είναι πολύ μικρότερο του άλλου.

Επομένως, μήπως όλα αυτά, γίνονται ακριβώς για τον ίδιο λόγο και πάλι; Μέχρι δηλαδή να κερδίσει την πρωθυπουργία ο κ. Μητσοτάκης και στην συνέχεια από εδώ πάν και άλλοι…

Send this to a friend