• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 07:40

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τι κάνει ο Τσίπρας για να κρύψει πόσο μας κόστισε... 

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης να μας κόστισαν 200 δισεκατομμύρια κατά δήλωση ενός από τους πλέον αρμόδιους Ευρωπαίους παράγοντες, του πρώην προέδρου του EWG Τόμας Βίζερ…

Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

…μπορεί να πληρώνουμε ακόμα τα λάθη και τις σκοπιμότητες εκείνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα τα πληρώνουμε με νέες μειώσεις του εισοδήματος μας έως το 2023, μπορεί τα Ίμια να φαίνονται ακόμα πιο μακριά, από ό, τι τα είδε πριν λίγες εβδομάδες ο κ. Καμμένος, καθώς τα αποκλείουν τουρκικά πολεμικά, μπορεί να μας απειλεί καθημερινά πια ο «φίλος» Ερντογάν, μπορεί η κυβέρνηση να έχει δρομολογήσει την παράδοση του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια, επίσημα και στο διηνεκές, αλλά τίποτα δεν την ανησύχησε  περισσότερο από τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την οποία επεχείρησε ξανά να υποβαθμίσει ο κ. Τσίπρας χθες, μιλώντας για συγκέντρωση «ετερόκλητου όχλου».

Έδειξε να μην αντιλαμβάνεται το αίτημα του μεγάλου συλλαλητηρίου, αλλά έδειξε να καταλαβαίνει πολύ καλά πως ξεκίνησε η πορεία του προς το τέλος.

Γι’ αυτό και η άμεση αντίδρασή του με το σκάνδαλο Novartis, όπου μέσω Τζανακόπουλου πίεσε τους εισαγγελείς να στείλουν άρον άρον τη δικογραφία στη Βουλή κι ας ήταν, όπως αποδεικνύεται, προβληματική για τα πολιτικά πρόσωπα.

Χθες ο κ. Τσίπρας, παραμένοντας στη μόνιμη γραμμή του, της διαστρέβλωσης των γεγονότων, ανέφερε ότι «κάποιοι ανοήτως έσπευσαν να πουν ότι το μέγα σκάνδαλο της Novartis στήθηκε για να ξεχαστεί το Μακεδονικό». Κι όμως δεν είπε ότι «στήθηκε» το σκάνδαλο Novartis τη Δευτέρα μετά το συλλαλητήριο, ούτε ότι η κυβέρνηση παρενέβη για να σταλεί αμέσως μια προβληματική δικογραφία στη Βουλή για να αλλάξει την ατζέντα..

Και τώρα που τα κενά και οι ασάφειες αποκαλύπτονται, σκέπτονται να κάνουν μια ακόμα «ντρίμπλα», να τη στείλουν πάλι πίσω στους εισαγγελείς, μέσω της προανακριτικής επιτροπής.

Γιατί άλλο είναι να συζητείται επί μήνες η υπόθεση δημόσια στο κοινοβούλιο και οι εμπλεκόμενοι να μπορούν να εξετάζουν τους μάρτυρες και να σφυροκοπούν την κυβέρνηση καθημερινά και άλλο να βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, όπου όλα γίνονται πιο σιωπηλά.

Σε άλλες χώρες η υπόθεση έχει διερευνηθεί, έχουν καταδικαστεί οι υπεύθυνοι και οι κυβερνήσεις έχουν ζητήσει υψηλά ποσά για αποζημιώσεις από τις αθέμιτες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας.

Η κυβέρνηση Τσίπρα ξέχασε να ζητήσει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια από την Novartis, γιατί- όπως έδειξε χθες ο πρωθυπουργός- τον ενδιαφέρει πρωτίστως η πολιτική επιβίωσή του παρά η κάθαρση στο χώρο του φαρμάκου.

Έδειξε πως είναι αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα σε άγρια πόλωση εν όψει εκλογών, που δεν είναι μακριά, στη βάση της σκανδαλολογίας με συνθήματα για το «παλιό» και το «νέο». Μόνο που το «νέο», που ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί, έχει κοστίσει στους Έλληνες πάρα πολύ ακριβά, 200 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής, που θα τα πληρώνουν για πολλά χρόνια ακόμα.

Send this to a friend