• Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου
  • 01:38

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τι κάνουμε για εμάς

Ασφαλώς το πρώτο από τα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι το οικονομικό. Αν δεν κλείσει αυτό το μέτωπο, και αν δεν ρυθμιστούν το χρέος αλλά και η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο, τότε θα συνεχίσουμε για πολύ ακόμα να ταλαιπωρούμαστε και ως χώρα Και ως λαός. 

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Το δεύτερο ανοιχτό μέτωπο είναι ασφαλώς το θέμα της ανάπτυξης. Εάν δεν υπάρξουν άλλες δουλειές δεν μειωθεί η ανεργία δεν κυκλοφορήσει όπως λέει η αγορά το χρήμα, τότε και πάλι θα ταλαιπωρούμαστε.

Το τρίτο ανοιχτό μέτωπο είναι αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μας. Ή αλλαγή νοοτροπίας στον τρόπο προσέγγισης των πραγμάτων αλλά και στην αντιμετώπιση τους. Δεν φτάνει να λέμε όλο τι κάνουν οι άλλοι πρέπει επιτέλους να πούμε και τι κάνουμε εμείς.

Μόνο εάν αλλάξουμε νοοτροπία μόνο εάν καταφέρουμε να δούμε διαφορετικά τις καταστάσεις , μόνο εάν σκεφτούμε θετικά τις  εξελίξεις σε όλους τους τομείς , τότε μόνο θα μπορέσουμε να καταφέρουμε όλοι μαζί έστω και το ελάχιστο που οφείλουμε στην χώρα μας να πραγματοποιήσουμε .

Όλοι μας θα πρέπει να καταβάλουμε προσπάθειες για να πάμε τη χώρα πιο μακριά πιο ψηλά πιο δυνατά. Εάν δεν πιστέψουμε όλοι μας στις δυνάμεις μας και στις προοπτικές της χώρας η οποία διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες χώρες τότε δεν θα καταφέρουμε απολύτως τίποτα να κάνουμε.

Όσο δεν το πιστεύουμε αυτό τόσο θα μένουμε εδώ που είμαστε,  θα μαραζώνουμε  και θα χάνουμε τις ευκαιρίες τη μία πίσω από την άλλη.

Το αξίζουμε;  αναρωτηθείτε.

Send this to a friend