• Παρασκευή, 23 Αυγούστου
  • 13:59

Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

Τι κρύβει το ξέσπασμα Φίλη;

Τι κρύβει το ξέσπασμα Φίλη;

Τι κοινό έχουν Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας, εκτός του ότι τέθηκαν εκτός κυβερνητικού σχήματος και εξέφρασαν την πικρία τους; Η απάντηση είναι κανένα.

Ο απερχόμενος υπουργός Ναυτιλίας, μέλος της ομάδας των 53, πλήρωσε κυρίως την ιδεοληψία του απέναντι στις αποκρατικοποιήσεις, με αφορμή την παραχώρηση του ΟΛΠ στην Cosco.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Αντιθέτως, ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Όχι διότι συγκρούστηκε με την Εκκλησία - η οποία στο τέλος νίκησε. Αλλά διότι στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν δεύτερος σε ψήφους, κόντρα στις προβλέψεις και τα πουλέν του Αλέξη Τσίπρα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το ξέσπασμά του κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Παιδείας δεν ήταν μόνο προσωπικό. Οι αναφορές του στις αξίες και τις αρχές της Αριστεράς συμβολίζουν κάτι βαθύτερο.

Ότι επιχειρεί να εκφράσει τον «παραδοσιακό» ΣΥΡΙΖΑίο, κεφαλαιοποιώντας την εσωκομματική επιρροή του.

Όχι, ο πρώην υπουργός Παιδείας δεν πάει για... χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Μπορεί όμως να αποτελέσει τον πόλο γύρω από τον οποίο θα συσπειρωθούν οι δυσαρεστημένοι ΣΥΡΙΖΑίοι αντί να αιμορραγεί η Κουμουνδούρου στις δημοσκοπήσεις. Κάτι που μάλλον ωφελεί και τους σχεδιασμούς Τσίπρα.

Send this to a friend