• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 19:40

Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το αφήγημα

Tο νέο αφήγημα του κυρίου Τσίπρα,  είναι αυτό που ψάχνουν στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της περιόδου που κλείνει και της περιόδου που ανοίγει. Μια νέα περίοδος που σίγουρα στο τελείωμά της θα έχει εκλογές. Αν όχι νωρίς όπως αρκετοί εκτιμούν, αλλά και στην ώρα τους να γίνουν, πάλι η κάλπη θα είναι στο τέλος αυτής της διαδρομής.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Έτσι ο κ. πρωθυπουργός αναζητά το νέο αφήγημά του. Τα διλήμματα που θα θέσει στους Έλληνες ψηφοφόρους, τα μέτωπα που έκλεισε και τις νέες προκλήσεις που έχει μπροστά του. Σε ότι αφορά τα διλήμματα ο πρωθυπουργός θα τα θέσει ωμά.  Είστε με την πρόοδο ή με την συντήρηση; Εγώ ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Τέτοιου είδους διλήμματα.  Σε ότι αφορά τα μέτωπα που έκλεισε ο κ. Τσίπρας θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τι έκανε τα χρόνια που είναι πρωθυπουργός και τι θα κάνει την επόμενη περίοδο.

Θα υποστηρίξει ότι: έβγαλε τη χώρα από το μνημόνιο , την έβγαλε στις αγορές, έκλεισε το όνομα των Σκοπίων και την εκκρεμότητα τριάντα ετών, αντιμετώπισε το χρέος με επιμήκυνση απομείωσης του, και έκλεισε όλα τα ανοικτά μέτωπα και στο τέλος θα δώσει και αυξήσεις ή θα μειώσει τη φορολογία.

Η κριτική που θα δέχεται από την αντιπολίτευση θα είναι: Έβαλε τη χώρα πολλά δις μέσα με την διαπραγμάτευση που έκανε , είπε «ναι» σε όλα» στους δανειστές ,  φτωχοποίησε  περισσότερο τους Έλληνες, κόβει μισθούς, συντάξεις,  μειώνει αφορολόγητα,  και έδωσε το όνομα στα Σκόπια. Η αντιπαράθεση των επόμενων μηνών της κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία πάνω σε αυτή τη θεματολογία θα γίνει. Είναι σαν να φαίνεται από τώρα και είναι τόσο φανερό , τόσο καθαρό, που από τώρα γνωρίζουμε και τις απαντήσεις.

Send this to a friend