Αθήνα

29 oC

σποραδικές νεφώσεις

Τα άφησαν στον αυτόματο πιλότο

Κανείς τους δεν μίλησε για την επόμενη ημέρα παρά μόνο για το παρελθόν. Ασφαλώς στη συζήτηση στη βουλή ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, οι πολίτες θα ήθελαν να δούνε κάτι διαφορετικό. Να μιλούσαν για την επόμενη ημέρα και όχι για το παρελθόν που μίλησαν.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Δεν είπαν λέξη για το τι θα γίνει στη χώρα μετά τα μνημόνια. Λες και δεν τους ενδιαφέρει τους ίδιους λες και δεν θα διαμένουν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Εκτός και αν όντως υπάρχει τέτοια εκδοχή. Ούτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ούτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησαν για σχέδιο που πρέπει να υπάρξει ώστε η χώρα να γυρίσει σελίδα.

Προτίμησαν να συγκρουστούν πολιτικά μεταξύ τους, για να αναδείξουν τις πολιτικές τους "Ικανότητες" αλλά δεν είπαν τίποτα για την "ταμπακιέρα" Τι θα κάνουμε, πάνω σε τι άξονες θα πορευτούμε , πως θα κινηθούμε μέσα από ποιους κανόνες, αλλά και με ποιους και ποιες η χώρα θα πορευτεί στο μέλλον κανείς δεν ξέρει. Όλα τα αφήνουν στον αυτόματο πιλότο και έχει ο θεός!

Θα περίμενε κανείς από έναν υπεύθυνο πρωθυπουργό να πει δύο λόγια για την "επόμενη ημέρα". Θα περίμενε επίσης κάποιος να άκουγε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να περιγράφει το σχέδιο του. Μα τίποτα απολύτως. Ουδείς από τους δύο μπήκαν στο κόπο. Έστω και για τα μάτια του κόσμου να πουν κάτι το ελάχιστο για τη νέα εποχή της χώρας και πως θα δημιουργηθεί με ποια εργαλεία και με ποια παραγωγική βάση. Με τι χρηματοδότηση, μέσα σε πιο πλαίσιο και τι ανάπτυξη θα έχουν όλα αυτά.

Μαύρο σκοτάδι, τίποτα απ' όλα αυτά παρά εκτός, υψηλοί τόνοι, πόλωση, δικομματισμός όχι για το ποιος από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς δεν θα κάνει το μεγαλύτερο λάθος, αλλά για το ποιος από τους δύο θα παραμείνει περισσότερο στην εξουσία ή θα μεταβεί γρηγορότερα σε αυτήν. Για τον εαυτό του και για το κόμμα του . Για τίποτε άλλο.

Κρίμα όμως δεν αξίζουμε τέτοια προοπτική μετά από τόσα χρόνια θυσιών.