Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το άσπρο μαύρο

Παρατηρώ το τελευταίο χρονικό διάστημα, με πόσο μεγάλη εμμονή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργούς της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, κάνουν το άσπρο μαύρο και κατηγορούν εκείνους όλους που ενώ δεν ψήφισαν τα μέτρα περικοπών των συντάξεων και μείωσης του αφορολόγητου αντίθετα από τους ίδιους, τώρα έρχονται και τους μέμφονται επειδή λέει είναι υποκριτές και στην ουσία θέλουν το μέτρο να ισχύσει ώστε να επωφεληθούν πολιτικά.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Είναι άσπρο μαύρο αυτό κυριολεκτικά. Διότι όλοι θυμόμαστε εκείνες τις ημέρες τι γινόταν και πόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε έρθει τόσο κοντά με την Γερμανίδα καγκελάριο για να περάσει το δικό του μνημόνιο γιατί διαφορετικά θα έσκαγε η χώρα σαν καρπούζι. Όλοι θυμόμαστε τις επιστολές Τσακαλώτου στο ΔΝΤ να τους εξηγεί πόσο καλά παιδιά είναι στην κυβέρνηση μέχρι να πετύχουν τη συμφωνία που έχει υπογραφεί. Ποιος δεν τα θυμάτε όλα αυτά εκείνες τις μαύρες μέρες όταν η χώρα κινδύνευε να βγει στον τάκο.

Τώρα που ευτυχώς όλα αυτά περάσανε, η χώρα βγήκε από το μνημόνιο παρ´ όλο αυτά αλλά η επιτήρηση θα υφίσταται, βγαίνουν τα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και τι λένε; ή μάλλον τι προσπαθούμε να παρουσιάσουν; Ότι τα συγκεκριμένα μέτρα τς ψήφισαν υπό τις πιέσεις του Σόιμπλε και του ΔΝΤ γιατί οι ίδιοι δεν τα ήθελαν.

Δηλαδή ακούστε, ψήφισαν μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ για τα επόμενα δυο χρόνια, υπέγραψαν μνημόνιο με επιτήρηση, δεν πήραν χρήματα, δεν βγήκε η χώρα στις αγορές αλλά κατά τα άλλα ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους.

Έλεος για αμερικανάκια μας περνάνε;

Send this to a friend