Αθήνα

9 oC

ψιχάλες μικρής έντασης

Το κοινωνικό μέρισμα και οι 211 χιλιάδες ψηφοφόροι

Μία ημέρα μετά τις εκλογές για την κεντροαριστερά και τις 211 χιλιάδες κόσμου που ψήφισαν, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε το πακέτο του δώρου σε μερίδα συμπολιτών μας.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Χρησιμοποιώντας έξυπνα τρικ, του στιλ «με εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια για στοχευόμενες δράσεις» όπως είπε στο τηλεοπτικό του «διάγγελμα», ενώ στην ουσία γνωρίζει ότι τα κριτήρια αυτά αποκλείουν την μεγάλη μάζα συμπολιτών μας να λάβουν το Χριστουγεννιάτικο δώρο του, το κοινωνικό μέρισμα ανακοινώθηκε για να θολώσει ή να «σκεπάσει» ότι δημιούργησαν οι 211 χιλιάδες συμπολίτες μας που εκτός του ότι επέλεξαν ποιον θέλουν για αρχηγό της κεντροαριστεράς, έστειλαν και ηχηρό μήνυμα στον ίδιο αλλά και στη Ν.Δ

Ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε αν ήθελε και αν πραγματικά δεν ήταν ο στόχος του να θολώσει τα νερά των εκλογών της κεντροαριστεράς να ανακοινώσει το κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες που το έχουν ανάγκη όχι μία ημέρα μετά τις εκλογές και τις 211 χιλιάδες κόσμου που πήγαν να ψηφίσουν.

Το έκανε όμως σκόπιμα με επικοινωνιακά κριτήρια προκειμένου να δείξει ότι εκείνος είναι που υπερισχύει στο πολιτικό σκηνικό και όχι κάποιος άλλος. Πολύ περισσότερο όταν ένας μεγάλος όγκος κόσμου κινητοποιείται μέσω της κάλπης εκφράζεται μέσω αυτής ο κ. Τσίπρας όπως και κάθε άλλος πολιτικός που θα ήταν στην θέση του έκανε αυτό που νόμισε πως ήταν σωστό. Να σκεπάσει ότι ανέδειξε μερίδα του κόσμου που δεν συμφωνούν με την πολιτική του. Και το έκανε με το κοινωνικό μέρισμα.

Send this to a friend