Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το λάθος των πρωθυπουργών

Νομίζουν ότι θα ισοφαρίσουν και το νομίζουν όλοι οι πρωθυπουργοί που πέρασαν από τα ίδια στάδια μηδενός εξαιρουμένου.

Νομίζουν ότι θα ισοφαρίσουν και το νομίζουν όλοι οι πρωθυπουργοί που πέρασαν από τα ίδια στάδια μηδενός εξαιρουμένου.

Αρχικά έρχονται ως νεωτεριστές. Στη συνέχεια γίνονται διαχειριστές και καταλήγουν να υπόσχονται όσα δεν έκαναν όλη την προηγούμενη θητεία τους. Υπόσχονται προσλήψεις, επαναφορά επιδομάτων που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης, αυξήσεις σε μισθούς συντάξεις, μηδαμινές περικοπές και πολλά πολλά άλλα όπως γίνεται κάθε άλλη φορά που η κάθε κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Η ίδια ακριβώς συνταγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Με τα ίδια υλικά που χρησιμοποίησαν και όλοι οι άλλοι πρωθυπουργοί στην πλειονότητά τους, με τα ίδια ακριβώς προσπαθεί τώρα και ο κ. Τσίπρας να επηρεάσει την κοινή γνώμη για να τον ψηφίσει ύστερα από τα αιματηρά τρία χρόνια, που η φορολογία κτύπησε κόκκινο και ξεπέρασε κάθε άλλο προηγούμενο.

Έτσι έκαναν και οι προηγούμενοι τουλάχιστον, δύο πρωθυπουργοί με εξαίρεση τον Γ. Παπανδρέου που παραιτήθηκε. Οι άλλοι δυο των προμνημονιακών και μνημονιακών χρόνων, Καραμανλής και Σαμαράς μόλις έφταναν κοντά εκεί που ήθελαν να κάνουν εκλογές, θυμόντουσαν αυτά που δεν είχαν κάνει το προηγούμενο διάστημα και έδιναν παροχές με το τσουβάλι. Το ίδιο κάνει τώρα και ο κ. Τσίπρας που δεν αλλάζει συνταγή όσο και αν υποστηρίζει οτι δεν είναι το παλιό αλλά το καινούργιο και χρησιμοποιεί την παλιά για να πετύχει αυτό που νόμιζαν ότι θα πετύχαιναν και όλοι οι άλλοι.

Αντί αυτού, οι προηγούμενοι του κ. Τσίπρα το μόνο που πέτυχαν ήταν να προκαλέσουν τη μίνι του κόσμου που φυσικά τους καταψήφισε. Ο κ. Τσίπρας ελπίζει να μην έχει πολιτικά την ίδια τύχη με τους προηγούμενους και για αυτό στη δόση της παλιάς συνταγής των παροχών προσθέτει και ολίγον σκανδαλολογία για να κάνει το μείγμα πιο ισχυρό.

Το ζητούμενο ωστόσο είναι θα μπορέσει να καταφέρει να ξεφύγει από το πεπρωμένο των προηγούμενων πρωθυπουργών ή θα βαδίσει πάνω στα πεπραγμένα τους.

Send this to a friend