Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Το Σκοπιανό, ο Αλέξης και ο Ανδρέας Παπανδρέου

Αν ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμούσε ότι θα μπορούσε να λύσει το Σκοπιανό πιστεύοντας ότι θα κάνει και λίγο μπάχαλο τη Νέα Δημοκρατία με τις διαφορετικές γραμμές μάλλον το συλλαλητήριο έκλεισε στην ουσία κάθε πιθανή θετική εξέλιξη στο θέμα του ονόματος.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Μετά την ογκώδη παρουσία του κόσμου, όπως έγινε και στο παρελθόν με τις ίδιες διαδηλώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα.

Ποιό είναι αυτό; Είναι η πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου. Την ανάλυση οφείλω να πω ότι την άκουσα από τον  Άδωνι Γεωργιάδη που το σκεπτικό του έχει βάση.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου στο θέμα των Σκοπίων ήταν πολύ σκληρός. Θυμηθείτε το περίφημο εμπάργκο στη γειτονική χώρα που είχε επιβάλει. Η πολιτική του ήταν συγκεκριμένη και αδιαπραγμάτευτη.

Η πολιτική αυτή άρεσε και στον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο ο πρωθυπουργός στο θέμα του ονόματος θέλησε να διαπραγματευτεί  ως ΣΥΡΙΖΑ του 3% που έφτασε στο 35% δηλαδή παίρνοντας μαζί του τους «ανδρεοπαπανδρεικούς» ΠΑΣΟΚους  που πήγανε στον ΣΥΡΙΖΑ όταν μετά το 2012 έφυγαν από τον ΠΑΣΟΚ.

Έλα ντε όμως που η πολιτική του Ανδρέα στο Σκοπιανό γύρισε μπούμερανγκ στον Αλέξη  Τσίπρα και τώρα ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Διότι αν οπισθοχωρήσει από τις θέσεις των «ανδρεοπαπανδρεικων» στο Σκοπιανό που έχτισε την πολιτική του, κινδυνεύει πλέον να χάσει και όσους ψηφοφόρους έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάθε διαφορετικό πάνω στο όνομα από αυτό που είχαν επιβάλει στη συνείδηση του κόσμου ο Ανδρέας ή ο Σαμαράς ο κ. Τσίπρας θα έχει θέμα.

Επομένως, αν λάβει υπόψη του όλα αυτά, τότε υπάρχει κίνδυνος να μην λυθεί το θέμα και να συνεχίζει να ταλανίζει τις δύο χώρες με ό, τι αυτό σημαίνει για την κάθε μια ξεχωριστά.

Send this to a friend