Αθήνα

29 oC

σποραδικές νεφώσεις

Το Survivor και... ο Ίβιτς

Άκουσα ότι ο Τσίπρας λόγω του ότι διατηρεί φιλία με τον Τούρκο παραγωγό του Survivor κανόνισε λέει να παίξουν Τούρκοι και Έλληνες μαζί στο τηλεοπτικό παιχνίδι για να αυξηθεί το ενδιαφέρον και έτσι να ανέβει λόγο της αυξημένης ζήτησης η τηλεθέαση του ΣΚΑΪ ακριβώς για να χαντακωθεί το κανάλι της βουλής. Να μην δει κανείς την ψήφιση των μέτρων που βάζουν τη χώρα σε πάγο τα επόμενα χρόνια.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Ακούστηκαν και άλλα. Ότι η κυβέρνηση θα συλλάβει τον φυγόποινο Σώρρα για να στραφεί αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης ή ότι ήταν φτιαχτό το κτύπημα στον Ίβιτσ στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός και η φιλοξενούμενη ομάδα εξ αιτίας του μετόχου του ΠΑΟΚ που είναι πολιτικός φίλος της κυβέρνησης. Ακούστηκαν πολλά και τρελά...

Έτσι με τόσα που ακούμε κάθε μέρα μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψω ότι είμαστε ικανοί να πάμε όλοι μαζί και να αγωνιστούμε για μια καλύτερη χώρα. Να γυρίσει σελίδα και να προχωρήσει μπροστά. Αν με τόσο μεγάλη ευκολία πιστεύουμε όλα αυτά τα "ψεκασμένα" που ακούμε δεξιά και αριστερά τότε είμαστε επιεικώς απαράδεκτοι. Τότε δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε ελπίδα στα παιδιά μας , δεν θα χτίσουμε το αύριο ισάξια με διαφάνεια και ανάπτυξη, δεν θα μεγαλώσουμε αλλά θα μικρύνουμε ως χώρα, θα περιοριστούμε και θα αναγκαστούμε στη συνέχεια να κάνουμε μεγαλύτερες εκπτώσεις στα εθνικά μας δίκαια και την εθνική μας κυριαρχία.

Εδώ που βρισκόμαστε σήμερα υπάρχει τρόπος να ξεφύγουμε. Αν όλοι μαζί σχεδιάσουμε και αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε, και δεν ακούμε τις θεωρίες συνωμοσίας τότε μπορούμε να χαράξουμε νέους δρόμους. Με προοπτική , σαφήνεια της ταυτότητας μας και με αποτελεσματικότητα.
'Οχι με λόγια απο αυτά έχουμε χορτάσει, αλλά με πράξεις συγκεκριμένες και ορατές.