• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 23:31

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το τελευταίο καλοκαίρι πριν τις εκλογές

Το τελευταίο αθώο καλοκαίρι είναι το φετινό που διανύουμε. Αθώο γιατί ξέρουμε πλέον από που να προφυλαχθούμε, τι να πιστέψουμε και τι όχι.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Ποιον να πιστέψουμε και ποιον άλλον να μην πιστέψουμε ή να πιστέψουμε λιγότερο , σε κάθε περίπτωση , το καλοκαίρι αυτό δεν είναι σαν τα άλλα τα προηγούμενα. Είναι ένα καλοκαίρι που θα δείξει πως θα πάμε το φθινόπωρο και υπό ποιες προϋποθέσεις θα φτάσουμε χειμώνα καθώς οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες εκλογών.

Όλοι θυμόμαστε τα προηγούμενα καλοκαίρια. Το μόνο σταθερό που υπήρχε ήταν η υψηλή φορολογία. Πέρυσι τέτοιο καιρό αναρωτιόμασταν αν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση για να πάρει η κυβέρνηση τα χρήματα από τους δανειστές για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Πιο πίσω το πιο προηγούμενο καλοκαίρι εκείνο του 2016 ήταν αξέχαστο γιατί ανατράπηκε η πολιτική και η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ψήφιζε τους νόμους που του υπαγόρευε ο Σόιμπλε στην ουσία και η Μέρκελ γιατί αλλιώς δεν μπορούσε. Φυσικά δεν συζητάμε καθόλου για το καλοκαίρι που παραλίγο να εκτροχιαστεί η χώρα βγαίνοντας από την Ευρώπη , το ευρώ  και την ΟΝΕ με το δημοψήφισμα που έφτασε στα όρια τη χώρα ενώ ούτε που θέλουμε να σκεφτόμαστε εκείνα τα καλοκαίρια των προηγούμενων ετών του Σαμαρά και του Καραμανλή ενώ το καλοκαίρι του Γ. Παπανδρέου θα παραμείνει δυστυχώς λόγω της γνωριμίας μας με το ΔΝΤ.

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς το καλοκαίρι του ΔΝΤ ήταν παιδική χαρά μπροστά στα άλλα καλοκαίρια με τους φίλους μας τους δανειστές που και τους πληρώσαμε επί πλέον κάτι δις και που κάναμε ότι ήθελαν αυτοί όταν ερχόντουσαν στο ξενοδοχείο και όχι στα υπουργεία λες και αυτή ήταν η διαφορά από τις προηγούμενες πολικές.

Για αυτό σας λέω τούτο το καλοκαίρι δεν είναι σαν τα άλλα, έχει τη δική του αξία γιατί οι επόμενοι μήνες είναι σημαντικοί και θα κρίνουν την πορεία του τόπου τα επόμενα χρόνια όσο και αν δεν θέλουμε να το καταλάβουμε. Επομένως είναι ένα κρίσιμο καλοκαίρι ίσως πιο κρίσιμο και από όλα τα προηγούμενα των τελευταίων οκτώ ετών.

Send this to a friend