Αθήνα

20 oC

αίθριος καιρός

Τώρα ο Κυριάκος τρέχει...

Για πρώτη φορά, μετά από 10 χρόνια η χώρα απέκτησε μονοκομματική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση, που δεν θα ασχολείται με μνημόνια, αλλά με την ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας, με βάση της δική της πολιτική πρόταση.

Για πρώτη φορά, μετά από 10 χρόνια η χώρα απέκτησε μονοκομματική κυβέρνηση, μια κυβέρνηση, που δεν θα ασχολείται με μνημόνια, αλλά με την ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας, με βάση της δική της πολιτική πρόταση.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε μια μεγάλη καθαρή νίκη.

Έλαβε το 40% και 158 βουλευτές, που τού παρέχουν προοπτική τετραετίας και τη δυνατότητα να εφαρμόσει άμεσα και χωρίς περισπασμούς το πρόγραμμα του.

Δικαιολογίες του τύπου «θέλουμε την άδεια των δανειστών» ή «πρέπει να συνεννοηθώ με συγκυβερνόν κόμμα» δεν υπάρχουν πια.

Ο νέος πρωθυπουργός, έχει στα χέρια του όλα τα «εργαλεία» προκειμένου να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι , μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, την πολιτική του ατζέντα και να αποδείξει ότι διαθέτει, όχι μόνο τους βουλευτές και την πολιτική, αλλά και τα ...κότσια να επιστρέψει, την κανονικότητα στη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την μεριά του υπέστη μέσα σε ενάμιση μήνα τέσσερις εκλογικές ήττες. Στην πιο καθοριστική εκλογική αναμέτρηση όμως, συγκράτησε τις δυνάμεις του και αυτό δίνει αυτοπεποίθηση στα στελέχη του , να κρατήσουν εξ αρχής σκληρή στάση απέναντι στις πολιτικές Μητσοτάκη. Το υπαινίχθηκε ο κ. Τσίπρας, όταν μίλησε για υπεύθυνη μεν, αλλά «δυναμική» αντιπολίτευση.

Η Ελλάδα όμως άλλαξε πορεία. Καταδίκασε την αριστερά των ιδεολογημάτων, των παραμυθιών και των επιδομάτων. Τη δοκίμασε σε μια δύσκολη στιγμή και την απέρριψε. Αυτό το κατάλαβε ακόμα και ο κ. Τσίπρας που ανακοίνωσε χθες το μετασχηματισμό του κόμμα του, σε κάτι σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε η ανερμάτιστη πολιτική του κ Τσίπρα, ήταν εκείνη που ανέβασε τη ΝΔ από το 28 % του 2015 στο 40% του 2019.

Η σημερινή κυβέρνηση έχει ισχυρή λαϊκή εντολή και μέσα στους επόμενους μήνες θα περάσει όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια που αφορούν την οικονομία, τη μείωση των φόρων, τις επενδύσεις, την ενίσχυση της παραγωγικότητας, το άσυλο, τον νέο εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής, τις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και τη συνταγματική αλλαγή.

Μέχρι το τέλος του χρόνου ελπίζουν στη νέα κυβέρνηση, να έχουν αλλάξει την εικόνα που εκπέμπει η Ελλάδα στο εξωτερικό κυρίως όμως προς τους πολίτες της.

Ένα δείγμα έδωσαν χθες που νίκησαν και γιόρτασαν χωρίς εξαλλοσύνες ,χωρίς ίχνος ρεβανσισμού. Κάτι ξένο πριν λίγα χρόνια...

Send this to a friend