• Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου
  • 20:34

Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Τους θέλουν «κάβα» για τις εκλογές

Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ζάλισε και προκάλεσε παράκρουση στη κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και στη Νέα Δημοκρατία που τρέχει για να καλύψει το κενό.

Γράφει ο Βαγγέλης Γιακουμής

Ο χειρισμός της υπόθεσης από τον Αλέξη Τσίπρα  μοιάζει με προσπάθεια να κερδίσει πόντους στο κομματικό πεδίο και η επιχείρηση «μεγάλης αγκαλιάς» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δείχνει ότι θέλει να πει «συγνώμη έκανα λάθος».

Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν αισθάνθηκαν την μυρωδιά του κόσμου που πήρε μέρος στο συλλαλητήριο και δεν αφουγκράστηκαν την πατριωτική του αγωνία.  Οι μεν τους κατηγόρησαν με διάφορα κοσμητικά επίθετα, και οι δε επιχείρησαν να τους εκμεταλλευτούν πολιτικά. Και οι δύο από τη δική τους πλευρά χρησιμοποιούν τους συμπολίτες μας που πήραν μέρος στην συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη για ίδιον όφελος αλλά με κοινό παρανομαστή: Τις εκλογές.

Όλες αυτές τις χιλιάδες κόσμου, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν να τους φέρουν στο δικό τους στρατόπεδο, καθώς ο όγκος των διαδηλωτών είναι τέτοιος που θα τον ζήλευε και ο τελευταίος. Η Νέα Δημοκρατία θέλει να προφυλάξει τις διαρροές της από δεξιά της κυρίως και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην τους βρει μπροστά του σε άλλο πολιτικό ή κοινωνικό γεγονός μεγάλου βεληνεκούς.

Η πιθανή δημιουργία πολιτικής κίνησης κάποιου εκ των πρωταγωνιστών  της κίνησης για το όνομα των Σκοπίων προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία τεράστιο άγχος καθώς άλλο ένα κόμμα με όμορη αφετηρία με την ίδια θα αντλήσει ψήφους από διάφορες δεξαμενές. Μεγαλύτερες απώλειες θα έχει η χρυσή αυγή από ένα τέτοιο ενδεχόμενο ενώ εφιάλτης είναι και για τους ΑΝΕΛ.

Επομένως οι χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν την Κυριακή στο συλλαλητήριο και πόσοι άλλοι θα βρεθούν στην Αθήνα 4  Φεβρουαρίου, είναι βέβαιο ότι προκάλεσαν γερό ταρακούνημα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση γιατί η κάθε μια από την πλευρά της ερμηνεύει και αναλύει κατά το δοκούν τα νέα δεδομένα πλέον που διαμορφώνονται.

Send this to a friend