Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τρέξτε γιατί… χανόμαστε!

Τρέξτε γιατί… χανόμαστε!

Τρέχουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση; Ασχολούμαστε, όπως θα’ πρεπε , ώστε να προλάβουμε άλλο ένα «δυστυχώς πτωχεύσαμε»;

Γράφει η Αλίκη Χατζή

Οι τελευταίοι μήνες ξοδεύτηκαν  σε παλικαρισμούς και  νέες «δημιουργικές ασάφειες», ενώ μας τελειώνουν και τα πλεονάσματα από δικαιολογίες και διακηρύξεις υπέρ... αδυνάμων.

Ωστόσο, οι πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ για καλύτερες μέρες και όχι για καλύτερες δικαιολογίες… Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε γνώση των προβλημάτων και είχε και σαφείς, σαφέστατες προεκλογικές θέσεις. Για παράδειγμα, ήταν πεπεισμένος και το διακήρυσσε σε όλους τους τόνους ότι θα ήταν πανεύκολο να καταργήσει ή να μειώσει τους άδικους φόρους που πλήττουν βάναυσα την κοινωνία. Οι πολίτες, ως εκ τούτου, τον ψήφισαν για την κατάργησή τους και όχι για την επίκληση των λόγων της αύξησης και του πολλαπλασιασμού τους.

Ο κόσμος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ όχι για ρήξη και απειλητικά μηνύματα εναντίον του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων ή για να αλλάξει την Ευρώπη ,αλλά απλά για καλύτερη και δικαιότερη διακυβέρνηση, μια και διατράνωνε σε όλους τους τόνους την πρόθεσή του να κυβερνήσει καλύτερα.

Κι αυτό διαψεύσθηκε παταγωδώς, έτσι που τώρα το επάρατο μέιλ Χαρδούβελη, που ο ΣΥΡΙΖΑ του προσέδωσε διαστάσεις εθνικής προδοσίας, να μοιάζει με τον επί γης παράδεισο– πράγμα που έχουν αναγνωρίσει εκ των υστέρων και μέλη της κυβέρνησης (π.χ, Ν. Βούτσης).

Το θέμα είναι ότι βρισκόμαστε σε πολύ δυσχερέστερη θέση από όταν ξεκινήσαμε τις «σκληρές παλικαριές» και τα νταούλια για να χορεύουν οι… αγορές. Προσώρας, χορεύουμε εμείς στα αναμμένα κάρβουνα! Έχουμε βυθιστεί σε ένα τέλμα από το οποίο ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουμε είναι επί τέλους να αφήσει πίσω της τις μαγκιές και τα πονηρά κόλπα η κυβέρνηση Τσίπρα, να σταματήσει να ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την επιβίωση του κομματικού χώρου που εκπροσωπεί και να βρεθεί ένας τρόπος να βοηθηθεί η χώρα από τις δυνάμεις, που και γνώσεις έχουν και διάθεση να εργασθούν για το εθνικό συμφέρον και δυνατότητες να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη προσπάθεια.

Γρήγορα όμως, κινδυνεύουμε...

Send this to a friend