Αθήνα

24 oC

αίθριος καιρός

Τρέμε Ακρόπολη...

Να που στα Εξάρχεια, δεν πέφτουν μόνο βόμβες μολότοφ, πυροβολισμοί, δεν καίγονται μόνο αυτοκίνητα, δεν υπάρχουν καταστροφές, καταλήψεις και συγκρούσεις με την αστυνομία αλλά υπάρχει τουρισμός και… διασκέδαση.

Να που στα Εξάρχεια, δεν πέφτουν μόνο βόμβες μολότοφ, πυροβολισμοί, δεν καίγονται μόνο αυτοκίνητα, δεν υπάρχουν καταστροφές, καταλήψεις και συγκρούσεις με την αστυνομία αλλά υπάρχει τουρισμός και… διασκέδαση.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Μάθαμε από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων κ. Ηλιόπουλο, πως τα Εξάρχεια, δεν είναι γκέτο και απόδειξη, γι’ αυτό, είναι πως «κάθε ΣΚ έχει 10.000 με 15 000. επισκέπτες». Ανταγωνίζεται σε επισκεψιμότητα το Μοναστηράκι, αλλά αλήθεια πότε πηγαίνουν οι επισκέπτες, πριν τα επεισόδια του Σαββάτου η μετά;

Γιατί το σαββατόβραδο που πέρασε- όπως κάθε σαββατόβραδο- υπήρξαν επεισόδια, συγκρούσεις και μολότοφ από τις 11:30-2:30 το πρωί.

Μπορώ να φανταστώ επισκέπτες Εξαρχείων με σακίδια γεμάτα μολότοφ, δεν μπορώ να φανταστώ απλούς καθημερινούς ανθρώπους  -όπως έκαναν παλιά- να τρώνε σε μια γραφική ταβέρνα και έξω να γίνεται το «σώσε».

Εκτός κι αν πρόκειται, για ένα νέο είδους τουρισμού. Κάτι σαν τον τουρισμό παρατήρησης πουλιών, εδώ θα είναι τουρισμός παρατήρησης ρίψης μολότοφ.

Οι κάτοικοι των Εξαρχείων, προφανώς δεν έχουν την ίδια αντίληψη με τον κ. Ηλιόπουλο, γιατί συνεχώς, καταγγέλλουν ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα τους, πολιτικά και αστικά, γιατί σε κάθε επέτειο προγραμματισμένων συγκρούσεων με την αστυνομία, παίρνουν την οικογένεια τους, τα αυτοκίνητα τους και λίγα τρόφιμα και εξαφανίζονται μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση. Είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι που έστειλαν επιστολές σε «ώτα μη ακουόντων», αποκαλύπτοντας, ότι κλείνουν τα παιδιά τους, νωρίς, στα σπίτια πίσω από σιδερόφρακτα παράθυρα.

Σωστά, όμως, είπε ο κ. Ηλιόπουλος, πως υπάρχουν συμφέροντα στην περιοχή.

Είναι μια περιοχή μέσα στο κέντρο της Αθήνας, που έχει υποβαθμιστεί, από την πολύχρονη κατοχή της, από αναρχικούς, μπαχαλάκηδες, κάθε είδους αριστεριστές, Έλληνες και ξένους και τώρα από το κοινό έγκλημα, εμπόρους ναρκωτικών με παραστρατιωτικές  οργανώσεις,  οπλισμένες  με πολεμικά όπλα. Και εφόσον δεν υπάρχει ελευθερία και δημοκρατικός έλεγχος και δεν μπορεί να επιβάλλει το νόμο και την τάξη η Πολιτεία, κάνουν κουμάντο, οι συμμορίες που συνεργάζονται, με κάθε λογής οργανωμένα συμφέροντα για το χρήμα, ακόμα και για το real estate της περιοχής.

Τα  Εξάρχεια, όμως, ως άβατο παρανόμων, εξαπλώνεται μέσα στην Αθήνα. Μετά το Πολυτεχνείο, πήραν την ΑΣΟΕΕ, ανέβηκαν στου Στρέφη, εμπλουτίστηκαν με το κοινό έγκλημα και προχωρούν ασταμάτητα, γιατί κανείς δεν μπορεί ή δεν θέλει να τα βάλει μαζί τους.

Ας μην κοροΐδευόμαστε, τα Εξάρχεια, υπήρχαν πριν τον ΣΥΡΙΖΑ, συνυπήρξαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι ελπίζουν να συνυπάρξουν και στο μέλλον.

Send this to a friend