Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βάζει αντηλιακό ο Άκης Τσοχατζόπουλος;

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος βλέπει τον «ωραίο Μπρούμελ» στον Αστέρα Βουλιαγμένης και το γήπεδο και σκέφτεται τον… Γιώργο Κοσκωτά…          

Τι να σκέφτεται άραγε στην ξαπλώστρα του ο Άκης Τσοχατζόπουλος την ώρα που βλέπει μπροστά του το γαλάζιο της θάλασσας;

Μπας και σιγοψιθυρίζει εκείνο το παλιό τραγουδάκι του Γιάννη Πάριου; Μπορεί…

Είμαι καλά βρε ζωή κι ας δακρύζω,

είμαι καλά βρε ζωή κι ας πονώ.

Όταν ξυπνώ κάθε πρωί ψιθυρίζω

είμαι καλά, είμαι καλά,

γεια σου ζωή!

Να σκέφτεται άραγε τι … σκέφτονται οι διπλανοί του, που τον βλέπουν να κολυμπάει σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες της χώρας, τον Αστέρα Βουλιαγμένης;

Μπα, δεν παίζει! Αν το σκεφτόταν, δεν θα πήγαινε στον Αστέρα, θα διάλεγε μια ήρεμη παραλία, δίχως κόσμο, διασημότητες, παπαράτσι. Προφανώς όμως δεν τον απασχολεί. Από τη στιγμή που αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας στις 3 Ιουλίου, μπορεί και να κάνει και τα μπάνια του και ό,τι γουστάρει. Κι αν δεν είναι ακριβώς τα μπάνια του λαού, δεν τρέχει και τίποτα! Άλλωστε μπορεί η σύζυγός του, η Βίκυ Σταμάτη, να του πήρε μια χάντρα για τη γλωσσοφαγιά!

Πάντως όταν είχε αποφυλακιστεί, τρελός από χαρά, είχε πει:

«Τα της υγείας μου έχουν αντιμετωπιστεί, έχω 80% αναπηρία λόγω του τριπλού μπάι πας. Πρέπει να κοιτάξω τον εαυτό μου».

Και τον κοιτάει, αφήνοντας πίσω του και εξοπλιστικά και μίζες και «απαλλοτριώσεις» και υποβρύχια και Εφετείο Κακουργημάτων και κάθε… τοξικό που τον βασάνιζε.

Με το κόκκινο μαγιό του μπήκε στη θάλασσα, έχοντας πάρει κι ένα σχετικό χρωματάκι.

Παρά τη μεγάλη ποινή που του επιβλήθηκε (ποινή κάθειρξης 20 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα) δεν συμπλήρωσε στις φυλακές ούτε έξι χρόνια.

Και τώρα, ελεύθερο πουλί, απολαμβάνει όσα του έλειψαν. Το μπάνιο στον Αστέρα Βουλιαγμένης (ίσως του έλειψε πολύ…), το γήπεδο (πήγε και είδε τον αγαπημένο του Ολυμπιακό στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Λουκέρνη), το καλό φαγητό.

Μπορεί οι δικαστές να ήταν καταπέλτες, αλλά ο «ωραίος Μπρούμελ του συγκροτήματος» είχε πάντα άλλη άποψη.

«Η δίωξή μου ήταν καθαρά πολιτική και θα το αποδείξω με στοιχεία πέραν πάσης αμφισβήτησης. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης σε συνεργασία με ελληνικές και ξένες υπηρεσίες, παρέδωσαν την χώρα στους ξένους και στους δανειστές», είχε αναφέρει σε γραπτή του δήλωση.

Κι αφού η δίωξη ήταν πολιτική –όχι μίζες, όχι ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τίποτα απ’ αυτά- μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Και το έγινε που οι δικαστές είχαν πει άλλα;

«Το χρονικό διάστημα από τον Μάιο 1998 έως τις 7/6/2001 φέρεται να απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων ΗΠΑ, χρήματα τα οποία αποτελούν προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1. Την 2/12/2002 φέρεται να απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) τα οποία αποτελούν παράνομη αμοιβή που κατέβαλε μέσω άλλης εταιρίας η γερμανική εταιρία FERROSTAAL»

Ε, και;

Σαν την πεταλούδα

στον ήλιο τραγούδα

αυτό το τραγούδι κι εσύ.

Είμαι καλά βρε ζωή!

Κι ο… Γιώργος Κοσκωτάς είναι καλά, μια χαρά! Ο επονομαζόμενος –από τους δικαστές- μεγαλοαπατεώνας, είχε εκδοθεί στην Ελλάδα το 1991, καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη για συνολική υπεξαίρεση από την Τράπεζα Κρήτης του ποσού των 33,5 δισεκατομμυρίων δραχμών. Η υπεξαίρεση των καταθέσεων είχε ξεκινήσει από την εποχή ακόμα που ήταν υπάλληλος στην Τράπεζα. Με τα χρήματα αυτά αγόρασε όλες τις επιχειρήσεις του αλλά και δωροδοκούσε δημόσια πρόσωπα.

Αποφυλακίστηκε στις 16 Μαρτίου 2001, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Και μετά, ελεύθερο πουλί!

Αλλά από τότε -17 ολόκληρα χρόνια- δεν τον είδε κανείς! Προφανώς κάπου κάνει κι αυτός τα μπάνια του, κάπου τρώει τα παϊδάκια του, κάπου κάνει τις διακοπές του, ενώ συνεχίζει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Να σαι καλά βρε ζωή, που είπε κι ο Πάριος…

Send this to a friend