• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 01:12

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βρες το λάθος!

«Δεν υπάρχει μεσαία τάξη στην Ελλάδα. Υπάρχουν μόνο πλούσιοι και φτωχοί», απεφάνθη σε κάποια από τις πρωινές συζητήσεις στην τηλεόραση σχολιαστής με... απόχρωση ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Δεν λέει ψέματα. Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα εξοντώθηκε από τα μνημόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ωστόσο, ήταν αυτή που της έδωσε τη χαριστική βολή. Εδώ, υπήρξε υπουργός της που προσδιόρισε ως μεσαία τάξη μια οικογένεια με δύο παιδιά και τον έναν γονέα εργαζόμενο, με μισθό 700 ευρώ!

Αυτή είναι, άλλωστε, η λογική που επικράτησε τα τελευταία τρία χρόνια: της ισοπέδωσης προς τα κάτω, ακόμη και όσων κατάφεραν να αντισταθούν στην κρίση. Είτε μισθωτών είτε επαγγελματιών είτε συνταξιούχων είτε ακόμη και επιχειρηματιών. Το είπε, άλλωστε, μόλις χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: «υπερφορολογήσαμε, για να υπεραποδώσει το πλεόνασμα». Και γι' αυτό πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα: «η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου η φορολογία δεν είναι υψηλή», απεφάνθη.

Ε ναι, λοιπόν. Δεν υπάρχει μεσαία τάξη στην Ελλάδα. Ακόμη κι αν υπήρχε - ή έχει απομείνει κάτι από αυτήν - πρέπει να εξοντωθεί!

Όσο για τους «πλούσιους και φτωχούς»; Ήξερα πως η ιδεολογία της Αριστεράς επιβάλλει την αναδιανομή και την εξάλειψη των ανισοτήτων - προς όφελος των ασθενεστέρων. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αριστερή.

Βρες τώρα το λάθος...

Send this to a friend