• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 19:03

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χάνουμε χρόνο...

Δεν ξέρω τι λένε για τα γκάλοπ -είναι χρήσιμα, ειδικά για τα ποιοτικά τους στοιχεία- αλλά ο κόσμος σε άλλα ενδιαφέροντα εστιάζει όταν χαλαρώνει.

Γράφει η Φώφη Γιωτάκη

Για παράδειγμα, αν κάποιος βρεθεί με ανοιχτές τις κεραίες του, σε μια ταβέρνα ή σε ένα φροντιστήριο περιμένοντας τα παιδιά του από το μάθημα, θα καταλάβει ότι δεν είναι το Σκοπιανό για τα ...δόντια του. Δηλαδή, δεν θα χαλάσει την βραδιά του, συζητώντας για το όνομα, που πέταξε στο καλάθι των αχρήστων ο Γκρούεφσκι και ο Ζάεφ, θέλει τώρα,, να το ανασύρει από κει ,για να δώσει ένα τέλος στο επί δεκαετίες ανοιχτό ζήτημα των Βαλκανίων. Άλλα θέματα είναι για τα ...δόντια, του κάθε απλού συμπολίτη μας τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Τον απασχολεί το πως θα τα καταφέρει- να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες και να αντεπεξέλθει αποκρούοντας τα απανωτά χαστούκια της πολυετούς κρίσης. Δεν ... λέμε: όλοι “υποκλίνονται” μπροστά σε μια λύση για το Μακεδονικό υπέρ των εθνικών συμφερόντων- αλλά αυτό είναι αλλουνού ... παπά ευαγγέλιο.

Είναι των πολιτικών, που έχουν ολόκληρη την ευθύνη να συναινέσουν για μια λύση, ακόμη και αν η κυβέρνηση προτιμά να ενημερώσει πρώτα την ηγεσία της Εκκλησίας για τις σχετικές διαπραγματεύσεις. Και είναι ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποκτήσει εγκαίρως καθαρή γραμμή για το Σκοπιανό- και μέσα στο επόμενο λεπτό, να “απαιτήσει” από την κυβέρνηση, να κλείσει επιτυχώς το εθνικό θέμα και να στραφεί επιτέλους στα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας.

Διότι καλή η δημόσια συζήτηση για το Μακεδονικό που φαίνεται ότι με τις πρωτοβουλίες Τσίπρα_Ζάεφ οδηγείται σε λύση, αλλά καλύτερη είναι η ατζέντα που προτείνει λύσεις για την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο κάθε φορολογούμενος. Και όσοι δεν κατάλαβαν, ας κάνουν ότι κατάλαβαν... Γιατί αλλιώς, χάνουμε, απλώς, πολύτιμο χρόνο. Και είναι κρίμα...

Send this to a friend