• Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου
  • 10:45

Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ξηλώνουν τις ...επιτυχίες ΣΥΡΙΖΑ

Σιγά σιγά η νέα κυβέρνηση, ξηλώνει πολιτικές της προηγούμενης, που προκάλεσαν σοβαρές αντιδράσεις και είχαν αποτελέσματα τέτοια, που κρίθηκαν αρνητικά από την κοινή γνώμη.

Σιγά σιγά η νέα κυβέρνηση, ξηλώνει πολιτικές της προηγούμενης, που προκάλεσαν σοβαρές αντιδράσεις και είχαν αποτελέσματα τέτοια, που κρίθηκαν αρνητικά από την κοινή γνώμη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

-Προχωρά στην αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα που αποφυλάκισε τον Φλώρο, τον βιαστή της Κέρκυρας, το δολοφόνο του Γρηγορόπουλου και πληθώρα καταδικασθέντων για κακουργήματα, που μετέτρεψε σε πλημμέλημα την κατοχή μολότοφ, τους εμπρησμούς δασών ακόμα και την δωροδοκία στο δημόσιο.

-Αποκαλύπτει πως ο «βάσιμος λόγος» απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα - η μεγάλη ...επιτυχία της Αχτσιόγλου- είχε μια πολύ σκοτεινή πλευρά, το φακέλωμα των εργαζομένων που απολύονταν. Η κα Αχτσιόγλου είχε μετατρέψει τις απολύσεις, σε ηλεκτρονικό φακέλωμα μέσω της «Εργάνης», καθώς οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζονταν από τους εργοδότες τους, ως «οκνηροί», «με σοβαρά ιατρικά προβλήματα», «με αντισυμβατική συμπεριφορά με το υπόλοιπο προσωπικό» κ.α. και αυτή η περιγραφή του εργοδότη, τους ακολουθούσε παντού, καθώς ο νέος εργοδότης είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το «βάσιμο λόγο». Με εγκύκλιο το φακέλωμα της κας Αχτσιόγλου στην «Εργάνη» καταργήθηκε.

-Αναλαμβάνει να επιλύσει, το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τη Σαμοθράκη που άφησε ανοικτό πίσω του, ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα στους κατοίκους κατά την τελευταία του επίσκεψη στα Θεοφάνεια. Τότε που χρησιμοποιήθηκε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού για να προσεγγίσει το νησί και να μεταφέρει χειροκροτητές του κόμματος.

Όλα αυτά έχουν ...ζαλίσει τον ΣΥΡΙΖΑ που αντιδρά σπασμωδικά. Μια τον πειράζει που ο Μητσοτάκης βάζει τους δικούς του ως γενικούς γραμματείς -λες και Τσίπρας έβαλε ξένους- την άλλη ότι αφήνει μούσι, την τρίτη ότι η πολιτική του για την ανάπτυξη είναι «ανάπτυξη τσιμέντου», παρ' ότι ακόμα δεν έχει κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Το πιο φαιδρό, ακόμα και από την κριτική που ασκούν Συριζαίοι για τις τρίχες του Κυριάκου, είναι ότι κατηγορούν την κυβέρνηση πως δεν έχει κάνει αυτά που υποσχέθηκε, με κορυφαίο παράδειγμα το Ελληνικό.

Στην ουσία, τους ενοχλούν τα λάθη, οι στρεβλώσεις, οι ανοησίες της δικής τους διακυβέρνησης που αποκαλύπτονται σιγά σιγά.
Και το φακέλωμα της Αχτσιόγλου είναι από τα κορυφαία. 

Γιατί η καταγραφή του λόγου απόλυσης, στην «Εργάνη» που τη βλέπουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, αποτελεί ή κορυφαία πολιτική γκάφα η ενσυνείδητο δώρο στους εργοδότες.

Send this to a friend