• Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου
  • 16:03

Αθήνα

7 oC

ψιχάλες μικρής έντασης

Χωρίς τον Καμμένο

Ανασχηματισμός: ευκαιρία να αλλάξει εντελώς η εικόνα της κυβέρνησης. Δεν αρκεί να πάει ο Πολάκης στο Πολιτισμού και να γίνουν καραμπόλες. Ο μόνος αληθινός ανασχηματισμός αφορά διαζύγιο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Γράφει η Λώρη Κέζα

Παρά τις τυμπανοκρουσίες για την έξοδο από τα μνημόνια, παρά τις εγγυήσεις ότι η χώρα θα πάει μπροστά, ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι έχασε την εμπιστοσύνη του κοινού του. Το κοινό του, οι προοδευτικοί ψηφοφόροι, τα παλαιά μέλη του Συνασπισμού, οι ανανεωτικοί ευρωκομμουνιστές, οι φεμινίστριες, οι οικολόγοι έχουν ζήσει μεγάλη προδοσία. Δεν είναι μόνο η υποταγή στους κανόνες των δανειστών, είναι η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση εξαιτίας της κολεγιάς της με την ανερμάτιστη, πατριωτική Δεξιά.

Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει ολίγη από την παλιά συμπάθεια, να προσελκύσει και κάποιους άστεγους κεντρώους, είναι να διώξει από την κυβέρνηση τον Πάνο Καμμένο και τους συνοδοιπόρους του. Δεν είναι τα εικονίσματα, είναι η φτηνός και χυδαίος τρόπος με τον οποίο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χρησιμοποιούν την εκκλησία για να συγκινήσουν. Δεν είναι ο παιδαριώδης τρόπος με τον οποίο ο στρατός γίνεται stratego, είναι ο κίνδυνος που προκύπτει όταν μπαίνει η χώρα σε διπλωματικές περιπέτειες. Δεν είναι ένας συγκρατημένος συντηρητισμός αλλά απροκάλυπτη ομοφοβία, ρατσισμός και αντισημητισμός.

Κάθε μια από τις ατάκες μίσους θα έπρεπε να έχει τιμωρηθεί. Από τα ανέκδοτα για το Άουσβιτς ως τη χολή για την ερωτική ζωή συμπολιτών μας, από την κακία για τους ικέτες που έρχονται από τους πολέμους ως την αηδιαστική τοποθέτηση ότι ο καλός πολιτικός είναι εκείνος που «φοράει παντελόνια», άντρας αληθινός, επειδή η εξουσία είναι προνόμιο για τα αρσενικά.

Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχουν αρθρώσει πολλές αντιεπιστημονικές απόψεις από την πρώτη μέρα που κάθισαν στα στασίδια της Βουλής. Από τα επαναλαμβανόμενα «μας ψεκάζουν» ως τη θεωρία ότι οι Αμερικανοί έβαλαν φωτιές με όπλα που υπάρχουν και στο Star Trek. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξευτελιστεί από αυτή τη συνύπαρξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει προς τα πίσω έχοντας επιλέξει να συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ.

Μια εύλογη ένσταση: αν τους διώξει, θα πέσουν όλοι μαζί, θα πάμε απευθείας σε εκλογές.

Δεν ξέρουμε αν τούτο είναι καλό ή κακό σενάριο, δεν ξέρουμε αν οι εκλογές είναι το καλύτερο σενάριο επί της παρούσης. Ας κρατήσουμε όμως ως υποσημείωση ότι υπάρχουν πρόθυμοι, ότι πιθανότατα θα βρεθεί άλλος εταίρος να συγκυβερνήσει. Ορισμένοι έχουν ράψει ήδη το κοστούμι, ορισμένοι εκεί στον κεντρώο χώρο.

Send this to a friend