Αθήνα

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η ζωή είναι εκεί έξω...

Με όλο το σεβασμό, αλλά είναι, άραγε, το μεγαλύτερο πρόβλημά μας η ταύτιση του ναζισμού με τον κομμουνισμό; Άλλωστε, ουδείς σώφρων άνθρωπος μπορεί να ταυτίσει τον ναζισμό και τα φυλετικά εγκλήματα που προκάλεσε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο με τον κομμουνισμό ως ιδεολογία.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Στη χώρα μας, άλλωστε, έχει επέλθει μια πλήρης απενοχοποίηση όλων αυτών των συνδρόμων, η οποία είναι γεγονός ότι οφείλεται στον διορατικό Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ της «Αλλαγής» που άνοιξε το δρόμο της εθνικής συμφιλίωσης. Και ναι, νωρίτερα, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος νομιμοποίησε το ΚΚΕ.

Το πρόβλημα, όμως, με το δημόσιο διάλογο των τελευταίων ημερών είναι άλλο. Είναι πως τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση, για τους δικούς τους λόγους καθένας, διολισθαίνουν σε μια επικίνδυνη πόλωση και σε λογικές εθνικού διχασμού.

Όμως, η ζωή είναι εκεί έξω. Και τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών είναι άλλα. Είναι η ανεργία που παραμένει στα ύψη, η υπερφορολόγηση, η εκτίναξη του κόστους ζωής, η απώλεια του αισθήματος ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Πράγματα που σκόπιμα η κυβέρνηση αποκρύπτει πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, για να μην αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά η αντιπολίτευση δεν αναδεικνύει.

Η ζωή δεν είναι εκεί που νομίζουν οι πολιτικοί μας. Δυστυχώς.