Αθήνα

8 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

2 στους 3 νέους Έλληνες κάνουν περιστασιακό σεξ χωρίς προφυλάξεις- Το 78% δηλώνει πως έχει κυρίως μονογαμικές σχέσεις

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών και αναλύσεων ierax analytix, για την σεξουαλική υγεία των νέων κάτω των 30 ετών.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών και αναλύσεων ierax analytix, για την σεξουαλική υγεία των νέων κάτω των 30 ετών.

Μεταξύ άλλων στην έρευνα, αναφέρει ότι 2 στους 3 είχαν τουλάχιστον μια σεξουαλική επαφή χωρίς τη χρήση προφυλακτικού, σε περιστασιακή σχέση με χωρίς κάποια άλλη μορφή αντισύλληψης.

Σε άλλα στοιχεία, 28% δηλώνει πως είχε μόνο ένα/μία σεξουαλικό/η σύντροφο μέχρι τώρα, 32% από 2 έως 4, 15% από 5 έως 7 και 21% πάνω από 7 συντρόφους.


Πάντως το 90% δηλώνει ενημερωμένο σε θέματα αντισύλληψης ενώ 71% αντίστοιχα δηλώνουν ενημερωμένοι για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Το 81% στο σύνολο είχε τουλάχιστον μια σεξουαλική πράξη χωρίς προφυλακτικό, με το 62% να το κάνει λόγω μακροχρόνιας σχέσης. Σε 32% των νέων έτυχε η στιγμή και δεν είχαν προφυλακτικό, 29% εκσπερμάτωσε εκτός, 18% δε φοράει καθώς τον ενοχλούν τα προφυλακτικά και 3.6% τα θεωρεί ακριβά για να τα πάρει.

Μόνο 21% έχει κάποια άλλη μορφή αντισύλληψης εκτός προφυλακτικών με το 76% να παίρνει αντισυλληπτικά και το 53% να δηλώνει την εξωτερική εκσπερμάτωση ως μορφή αντισύλληψης.

Το 78% δηλώνει πως έχει κυρίως μονογαμικές σχέσεις και 20% πιο χαλαρές και ανοιχτές σχέσεις.

17 με 18 είναι η μέση ηλικία που είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή, παρόμοια για άνδρες και γυναίκες.

Τέλος το 86% έχει σεξουαλικές επαφές κυρίως σε κάποιο σπίτι και 8% στο αυτοκίνητο.

Send this to a friend