Αποκαλυπτική έρευνα: Πόσοι και ποιοι ενδιαφέρονται για… τρίο στο κρεβάτι; | TheCaller Αποκαλυπτική έρευνα: Πόσοι και ποιοι ενδιαφέρονται για… τρίο στο κρεβάτι; - TheCaller

Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η τελευταία φωτογραφία που τράβηξε η Καρολάιν πριν τη σκοτώσει ο πιλότος

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αποκαλυπτική έρευνα: Πόσοι και ποιοι ενδιαφέρονται για… τρίο στο κρεβάτι;

Μία... πικάντικη έρευνα αποκαλύπτει πόσοι και ποιοι ενδιαφέρονται για… τρίο στο κρεβάτι. Και είναι περισσότεροι από ότι νομίζαμε

Μία έρευνα στον Καναδά, επικεντρώθηκε στην στάση των σύγχρονων ανθρώπων στην σεξουαλική συνεύρεση με δύο άτομα του αντίθετου φύλου. Δηλαδή το πώς βλέπουν οι γυναίκες το σεξ με δύο άντρες ταυτόχρονα (Γυναίκα-Άντρας-Άντρας, ή ΓΑΑ) και πώς βλέπουν οι άντρες το σεξ με δύο γυναίκες ταυτόχρονα (Άντρας-Γυναίκα-Γυναίκα, ή ΑΓΓ). Δυστυχώς δεν συγκεντρώθηκαν στοιχεία για την στάση των συμμετεχόντων, όταν θα ήταν οι ίδιοι το ένα από τα δύο άτομα ίδιου φύλου στην σεξουαλική αυτή συνεύρεση.

Αλλά μια καναδική μελέτη έρχεται να συμπληρώσει και αυτό το κενό. Έχουμε, πλέον, επαρκή δεδομένα σχετικά με το ενδιαφέρον και την εμπειρία των ανδρών και των γυναικών σε τρίο στο κρεβάτι, ανεξάρτητα από το ποιον… ρόλο έχει ο καθένας ανά περίσταση.

Σε αυτήν την μελέτη, οι επικεφαλής συγγραφείς Ashley Thompson και Sandra Byers συγκέντρωσαν στοιχεία από τις απαντήσεις 274 ετεροφυλόφιλων σπουδαστών (74% γυναίκες) τυπικής ηλικίας (18-24 ετών, με μέσο όρο ηλικίας τα 20 έτη) από ένα μεσαίου μεγέθους καναδικό πανεπιστήμιο. Οι συμμετέχοντες ήταν από εισαγωγικά μαθήματα Ψυχολογίας, ή μέσω διαφημίσεων σε ενημερωτικό έντυπο προς τους φοιτητές. Η ανώνυμη ηλεκτρονική έρευνα αφορούσε το πώς έκριναν οι συμμετέχοντες ένα τρίο στο κρεβάτι, που περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα μέλος από το κάθε φύλο.

Η στάση απέναντι στο σεξουαλικό… τρίο
Οι νέοι άνθρωποι σήμερα είναι πολύ περισσότερο δεκτικοί στις μη παραδοσιακές σεξουαλικές δραστηριότητες, όπως το προγαμιαίο σεξ, ή το σεξ χωρίς σχέση, από ό,τι οι προηγούμενες γενιές. Αλλά καμία έρευνα δεν είχε γίνει μέχρι τώρα, για την στάση των νέων ανθρώπων στο ερωτικό τρίο. Για να διεξάγουν την έρευνα, οι επιστήμονες ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν μια υποθετική συμμετοχή τους σε τρίο, με βάση δέκα επίθετα: “pure/dirty,” “desperate/fulfilled,” “pleasant/unpleasant,” “morally right/morally wrong,” “bad/good,” “worthless/valuable,” “helpful/harmful,” “normal/abnormal,” “negative/positive,” και “healthy/unhealthy”.

Ποιοι ενδιαφέρονται για τρίο;
Για να αξιολογηθεί το ενδιαφέρον για συμμετοχή στους δύο διαφορετικούς “συνδυασμούς” σε ένα τρίο (ΓΑΑ και ΑΓΓ), οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες: “Εάν σου παρουσιαστεί η ευκαιρία, πόσο θα σε ενδιέφερε μα συμμετάσχεις σε τρίο εάν που θα περιελάμβανε: α) δύο άνδρες και μία γυναίκα και β) δύο γυναίκες και έναν άντρα”; Οι απαντήσεις μπορούσαν να κυμανθούν, πάλι, από το 1 (δεν θα με ενδιέφερε καθόλου) μέχρι το 7 (θα με ενδιέφερε πολύ).

Συνολικά, το 82% των ανδρών και το 31% των γυναικών ανέφεραν ενδιαφέρον για συμμετοχή σε τρίο.
Δηλαδή, απάντησαν με βαθμολογία 2 ή υψηλότερα είτε στο ΓΑΑ, είτε στο ΑΓΓ. Αυτοί οι αριθμοί είναι σχεδόν πανομοιότυποι με εκείνους που βρέθηκαν σε άλλο δείγμα Αμερικανών σε έρευνα προ δεκαετίας.

[the_ad id=”493520″]

Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω γράφημα, το μέσο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε τρίο ήταν αρκετά χαμηλό: περίπου 2,5 στην κλίμακα από 1 έως 7. Αυτό επαληθεύθηκε τόσο για το ενδιαφέρον των γυναικών είτε για ΑΓΓ, είτε για ΓΑΑ, όσο και για το ενδιαφέρον των ανδρών για ΓΑΑ. Ίσως να μην προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η μόνη εξαίρεση ήταν το αντρικό ενδιαφέρον για ένα τρίο σε συνδυασμό ΑΓΓ: Το ενδιαφέρον τους γι’ αυτό το συγκεκριμένο σενάριο απείχε κατά πολύ από εκείνο για ένα τρίο ΓΑΑ και από το ενδιαφέρον των γυναικών για κάθε είδους τρίο.

Μερικές επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με την περίπτωση να γνωρίζει κανείς καλά τα άλλα δύο άτομα, αλλά και σχετικά με τη δυναμική των μεταξύ τους σχέσεων, αποκάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες θα επιδείκνυαν το ίδιο ενδιαφέρον για ένα τρίο, τόσο εάν αυτό θα συμπεριλάμβανε τον/την σύντροφό τους και ένα άλλο τρίτο άτομο, όσο και εάν θα ήταν οι ίδιοι το “τρίτο άτομο” στην σεξουαλική συνεύρεση ενός άλλου ζευγαριού. Αυτό επαληθεύθηκε τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες.

Επιπλέον, οι άνδρες έδειξαν προτίμηση για τρίο με φίλους, ή γνωστούς τους, παρά με ξένους.

Αυτό επαληθεύθηκε είτε επρόκειτο να το κάνουν με την σύντροφό τους, είτε ως το “τρίτο πρόσωπο” σε άλλο ζευγάρι. Οι γυναίκες έδειξαν επίσης προτίμηση στο τρίο με φίλους, ή γνωστούς τους, αλλά μόνο εάν ήταν εκείνες το “τρίτο πρόσωπο” σε ένα φιλικό τους ζευγάρι, αφού έδειξαν σαφή αποστροφή στο σενάριο μια άλλη γυναίκα να είναι το “τρίτο πρόσωπο” στην σεξουαλική τους συνεύρεση με τον σύντροφό τους.

Πρότερη εμπειρία/εξοικείωση στο τρίο
Τέλος, υπήρχε το ερώτημα εάν οι συμμετέχοντες είχαν ήδη κάνει τρίο στην ζωή τους. Συνολικά το 24% των ανδρών και το 8% των γυναικών δήλωσαν ότι είχαν ήδη συμμετάσχει σε τρίο σε κάποια φάση της ζωής τους. Από εκείνους που ανέφεραν ότι το είχαν κάνει τουλάχιστον μία φορά, το 26% ανέφερε ότι είχε δοκιμάσει και τους δύο τύπους (ΑΓΓ και ΓΑΑ), το 51% ανέφερε ότι είχε συμμετάσχει μόνο σε τρίο ΑΓΓ και το 17% ανέφερε ότι είχε λάβει μέρος μόνο σε τρίο ΓΑΑ.

Όπως δείχνει το γράφημα, η πρότερη εμπειρία/εξοικείωση συμφωνεί με τα αναμενόμενα, αφού το 18% των ανδρών ανέφερε εμπειρία με ΑΓΓ, σε σύγκριση με μόλις το 8% μόνο των ανδρών που ανέφεραν εμπειρία με ΓΑΑ. Από την άλληυ πλευρά, το 5% και το 8% των γυναικών ανέφερε πρότερη εμπειρία με ΑΓΓ και ΓΑΑ αντίστοιχα.

Φυσικά, αυτό το μοτίβο των αποτελεσμάτων εγείρει το ερώτημα “ποιες είναι ακριβώς εκείνες οι γυναίκες με τις οποίες αυτοί οι άνδρες λένε ότι έκαναν όλα εκείνα τα τρίο ΑΓΓ”; Είναι πιθανό αυτές οι γυναίκες να μην είναι μέρος του φοιτητικού σώματος που ερευνήθηκε, ή ότι υπάρχει μια μικρή ομάδα γυναικών που συμμετέχουν συχνά σε τρίο με πολλούς διαφορετικούς άντρες; Μήπως είναι επίσης πιθανό τόσο οι άνδρες να αναφέρουν υπερβολικά υψηλά ποσοστά συμμετοχής τους σε τρίο ΑΓΓ, και ταυτόχρονα οι γυναίκες να μειώνουν τα αντίστοιχα ποσοστά της δικής τους συμμετοχής σε τρίο; Πόσο ρόλο δηλαδή παίζουν οι κοινωνικές προκαταλήψεις στις απαντήσεις των συμμετεχόντων, παρά το γεγονός ότι επρόκειτο για ανώνυμη ηλεκτρονική έρευνα;

Τρίο στο σεξ: Συμπεράσματα από την έρευνα
Συνολικά, φαίνεται ότι το τρίο δεν είναι ασυνήθιστο, ούτε και θεωρείται άκρως απαράδεκτο ως σεξουαλική πράξη, αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα επικρατούσα, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο δείγμα φοιτητών, στην συγκεκριμένη χώρα. Το ενδιαφέρον των περισσότερων ανθρώπων σε τέτοια σενάρια ήταν ανέκαθεν αρκετά χαμηλό, γεγονός που υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να είναι ανοιχτοί σε αυτό, μόνο αν παρουσιαζόταν “η κατάλληλη ευκαιρία”, αλλά και ότι δεν έχουν αρκετά… κίνητρα να το επιδιώξουν ενεργά.

Σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι άντρες είναι περισσότερο δεκτικοί στο τρίο γενικότερα, και περισσότερο ενδιαφερόμενοι -και έμπειροι;- στο σενάριο ΑΓΓ ειδικότερα. Αυτές οι διαφορές μεταξύ των φύλων είναι εντυπωσιακές, αλλά δεν προκαλούν έκπληξη. Οι άνδρες είναι γενικά πιο σεξουαλικά περιπετειώδεις και αποδέχονται το μη παραδοσιακό σεξ σε όλες τις μορφές του σε σύγκριση με τις γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα, ένα τρίο με δύο γυναίκες είναι η “απόλυτη φαντασίωση” πολλών ετεροφυλόφιλων ανδρών, αν και η έρευνα δείχνει ότι αυτό ισχύει μόνο αν πρόκειται για ένα “ιδανικό” για εκείνους ζευγάρι γυναικών στο κρεβάτι τους. Το καθεαυτό τρίο δεν ελκύει το ίδιο μια ετεροφυλόφιλη γυναίκα, πέρα από έναν γενικό ενθουσιασμό που θα της επέτρεπε να συμμετάσχει σε σενάριο ομαδικού σεξ, αλλά, όπως και οι άντρες, μόνο σε πολύ ειδικές συνθήκες… συμμετεχόντων.

Εκεί που δεν υπήρχαν διαφορές μεταξύ των δύο φύλων ήταν στο σενάριο τρίο ΓΑΑ.

Από την μια πλευρά, ίσως φανταστείτε ότι οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες θα πρέπει να είναι σε αυτό το σενάριο περισσότερο δεκτικές από τους ετεροφυλόφιλους άνδρες, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν στο επίκεντρο της προσοχής όχι ενός, αλλά δύο αντρών. Οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες πρέπει να αντιμετωπίσουν την βαθιά ριζωμένη στην κουλτούρα τους αποστροφή στην ομοφυλοφιλία (στην… πράξη, δηλαδή στο κρεβάτι και όχι στην θεωρία, δηλαδή ως γενικότερη κοινωνική θέση), ότι θα υπάρχει ένας άλλος γυμνός άνδρας μαζί τους στο ίδιο κρεβάτι. Από την άλλη πλευρά, όμως, ένα τρίο με δύο άνδρες είναι πολύ περισσότερο ένα κοινωνικό ταμπού για τις γυναίκες από ό,τι είναι ένα τρίο με δύο γυναίκες για τους άνδρες.

Οι κοινωνικές προσταγές θέλουν τα “καλά” κορίτσια να μην επιθυμούν ούτε καν το περιστασιακό σεξ με ακόμη και έναν άντρα, πόσο μάλλον με δύο.

Το σενάριο ΓΑΑ φέρνει επίσης κάθε είδους σωματική ανασφάλεια και ανησυχία στη δυναμική εξουσίας που μπορεί να κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται άβολα, ανησυχίες που δεν αντιμετωπίζουν κατ’ ανάγκη οι άνδρες στο σενάριο ΑΓΓ.

Αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου οριστικά, ειδικά δεδομένου ότι το δείγμα δεν είναι πολύ αντιπροσωπευτικό. Παρόλα αυτά, κάτι δείχνουν για τις σκέψεις και τις συμπεριφορές της σημερινής γενιάς φοιτητών της Βόρειας Αμερικής.

Πηγή: iatropedia.gr

Ροή Ειδήσεων

22/06/2021 | 23:11

Σταύρος Μπαλάσκας: Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του συνδικαλιστή αστυνομικού

22/06/2021 | 23:03

Survivor – Μαριαλένα σε Σάκη: Σε ψήφισε ο Κόρο επειδή είσαι ο καλύτερος εδώ μέσα! (vid)

22/06/2021 | 22:48

Γλυκά Νερά: «Απουσιάζουν οι ενδείξεις ενοχής μου-Τίποτα προσχεδιασμένο» – Η απίστευτη απολογία του 32χρονου

22/06/2021 | 22:28

Γλυκά Νερά: «Ένα κίνητρο υπάρχει για τη δολοφονία, θα το βρει η Αστυνομία», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της Κάρολαϊν

22/06/2021 | 22:05

Τζόκερ: Νέο διπλό τζακ ποτ -Δείτε τους τυχερούς αριθμούς που κληρώθηκαν

22/06/2021 | 21:58

Στην ίδια πτέρυγα των φυλακών με τον Φουρθιώτη ο 32χρονος πιλότος – Με ποιους θα είναι στο κελί

22/06/2021 | 21:32

Λεωφόρος Συγγρού: Άγνωστος ανέβηκε στον 8ο όροφο κτιρίου και έπεσε στο κενό (vid)

22/06/2021 | 21:11

Εξώδικο Παρασκευόπουλου σε Ρωμανό για τα περί αποφυλάκισης του 35χρονου βιαστή στα Πετράλωνα

22/06/2021 | 20:52

Η Μαριάννα Λάτση σε μια σπάνια φωτογραφία με τον πατέρα της το 1973

22/06/2021 | 20:43

Η εγκληματικότητα «αχίλλειος πτέρνα» για την κυβέρνηση κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

22/06/2021 | 20:28

Θεσσαλονίκη: Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία της 14χρονης που πέθανε μετά από επέμβαση – Ξέσπασε ο ιερέας πατέρας της

22/06/2021 | 20:14

Γλυκά Νερά: Η πρώτη δήλωση του 32χρονου πιλότου στις κάμερες! «Μια μεγάλη συγγνώμη» (vid)

22/06/2021 | 19:45

Φονικό στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος-Στη γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού

22/06/2021 | 19:39

Δημοσκόπηση Alco: 12,9 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Εγκληματικότητα και Εργασιακό «αγκάθια» για την κυβέρνηση

22/06/2021 | 19:21

Θεοδωρίδου: Μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις η ανοσία στη β’ δόση – Θα κάνουμε και τρίτη;
Τι σε ελκύει στο άλλο φύλο; Ο κόσμος μίλησε!
Το lockdown «σκότωσε» τη διάθεση των Ελλήνων για σεξ, σύμφωνα με νέα έρευνα
Pote stamataei na megalonei to peos sas-min
Πότε Σταματάει να Μεγαλώνει το Μόριό σας;
Θάνος Ασκητής: Μειώθηκε το σεξ κατά 40% στη δεύτερη καραντίνα
Ανδρολογικό Ινστιτούτο: Την περίοδο του lockdown αυξήθηκαν 40% οι μεγεθύνσεις φαλλού από τους Έλληνες
Πρωκτικό σεξ: Μύθοι και αλήθειες