Αθήνα

17 oC

αραιές νεφώσεις

Η αποκάλυψη της Κλόντια Σίφερ για τη σεξουαλική παρενόχληση των μοντελων - Πώς προστάτευε η μία κοπέλα την άλλη

Το super model Κλόντια Σίφερ, που φέτος έκλεισε τα 47 της χρόνια μίλησε στη New York Post και μίλησε για την καριέρα της και τον χώρο της μόδας.

Αναφέρθηκε στα πρώτα της βήματα στο μόντελιγκ, όταν ήταν 17 χρονών.

«Είμαι αρκετά ντροπαλή στη ζωή μου και προστατεύω τις ιδιωτικές μου στιγμές. Η νέα γενιά, σήμερα, δεν φιλτράρει τις ιδιωτικές της στιγμές - μπορούν απλώς να μοιράζονται οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή και θεωρώ πολύ δύσκολο να μοιραστώ κάτι περισσότερο από τη δουλειά μου. Έτσι, αν έπρεπε να το κάνω αυτό στη δεκαετία του '90, νομίζω ότι δεν θα τα κατάφερνα στο χώρο της μόδας».

Επίσης μίλησε για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχονται τα μοντέλα: "Τότε η μία κοπέλα προστάτευε την άλλη. Παίρναμε τηλέφωνο η ΄μια την άλλη και λέγαμε," Μην εργάζεστε με αυτόν τον φωτογράφο. Δεν ήταν πολύ ωραία", ή" Μην περπατάτε σε αυτή την πασαρέλα - έχουν αντιγράψει τα πάντα από Versace και Chanel».

Τα χρόνια που μεσουρανούσε στις πασαρέλες, η Κλόντια Σίφερ εμφανίστηκε σε τουλάχιστον 1000 εξώφυλλα περιοδικών, μεταξύ των οποίων το Marie Claire, το Cosmopolitan, το Harper’s Bazaar, το Playboy και το Elle.

Ήταν το πρώτο μοντέλο γερμανικής καταγωγής που έγινε πρωτοσέλιδο στο Vanity Fair, το Rolling Stone και τους Times της Νέας Υόρκης.
Σήμερα στα 47 της χρόνια είναι εξίσου εντυπωσιακή και συνεχίζει να ασχολείται με τη μόδα.

Η τελευταία της εμφάνιση στην πασαρέλα ήταν στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου του οίκου Versace στο πλευρό Naomi Campbell, Helena Christensen, Cindy Crawford και Carla Bruni.

Send this to a friend