Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Καιρός σήμερα: Που θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι βασικοί κανόνες υγιεινής μετά από κάθε σεξουαλική επαφή

Μετά από κάθε σεξουαλική επαφή, πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες υγιεινής, για ασφαλέστερη απόλαυση..

Δείτε επίσης

«Έκανε μπαμ στα χέρια μου»: Κινητό εξερράγη στα χέρια 24χρονης στη Βέροια- Η περιγραφή της (vid)
Εντατικοποιεί τους ελέγχους στην αγορά ο ΕΦΕΤ- Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να γίνονται μετά την επαφή και από τους άνδρες και από τις γυναίκες, για αποφυγή ανάπτυξης λοιμώξεων και όχι μόνο..

Πλύνετε το σώμα σας
Μόλις τελειώσετε τη σεξουαλική επαφή, δεν είναι απαραίτητο να.. τρέξετε στο μπάνιο για να πλυθείτε. Όμως, είναι αναγκαίο να καθαρίσετε το σώμα σας και τα γεννητικά σας όργανα, για να αποφύγετε τις μολύνσεις. Ειδικότερα για τις γυναίκες, που ταλαιπωρούνται συχνά από ουρολοιμώξεις, είναι απαραίτητος ο καθαρισμός με ήπιο σαπούνι.

Πλύνετε τα χέρια σας
Όταν αγγίζετε τα γεννητικά όργανα του συντρόφου σας, είναι πιθανό να πάρετε τα βακτήρια από την περιοχή, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος διάδοσης λοιμώξεων. Μετά την επαφή πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, για να μετριάσετε τον κίνδυνο.

[inline_article order=”1″]

Αποφύγετε το κολπικό ντους
Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν απαραίτητο το κολπικό ντους μετά τη σεξουαλική επαφή, είτε με νερό, είτε με ειδικό προϊόν καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή. Όμως, τα καθαριστικά ή και το νερό που εισχωρεί απευθείας μέσα στον κόλπο, μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις, διότι διαταράσσεται η φυσική ισορροπία των κολπικών βακτηρίων.

Πέρα από το ήπιο πλύσιμο, αποφύγετε να κάνετε οτιδήποτε άλλο στον κόλπο μετά την επαφή. Ο γυναικείος κόλπος διαθέτει φυσικό αυτοκαθαρισμό.

Μην κρατάτε τα ούρα 
Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, μπορούν να εισέλθουν βακτήρια στην ουρήθρα και αυξάνεται ο κίνδυνος μόλυνσης. Με την ούρηση τα βακτήρια αυτά απομακρύνονται.

Καθαρίστε τα ερωτικά βοηθήματα
Αν χρησιμοποιείται ερωτικά βοηθήματα με τον σύντροφό σας, είναι απαραίτητο να πλένονται μετά από κάθε χρήση, διότι παραμονεύουν βακτήρια, μύκητες και ιοί. Ο ανεπαρκής καθαρισμός των βοηθημάτων μπορεί να προκαλέσει σοβαρές λοιμώξεις ή και σεξουαλικά νοσήματα.

Προσοχή! Μην μοιράζεστε τα βοηθήματα με τρίτους. Για καλύτερη υγεία, να τα πλένετε πριν και μετά από κάθε χρήση.

Μέγεθος πέους: Τι έδειξε έρευνα σε 4.761 γυναίκες
Πρωκτικό σεξ: Τρόποι για να το δοκιμάσεις… ανώδυνα
Σεξ: Ροχαλητό και άπνοια επηρεάζουν τη στύση
Ασκητής για κοροναϊό και σεξ: Άμεσος ο κίνδυνος μόλυνσης με την πρωκτική συνουσία-Δεν υπάρχει στο σπέρμα και στα κολπικά υγρά
Απίστευτο! Έμεινε παρθένα ως το γάμο της αλλά το πρώτο βράδυ ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε να κάνει έρωτα
Γυναίκα με καμπύλες ή αδύνατη; – Δείτε το αποτέλεσμα έρευνας Βρετανών ερευνητών