• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 00:16

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Η νέα γενιά του Κινήματος Αλλαγής για το συνέδριο

Τέσσερα στελέχη της νέας γενιάς του Κινήματος Αλλαγής που συμμετείχαν στο συνέδριο επιχειρούν την πολιτική αποτιμήση του. Πρόκειται για τους Θάνο Μαρκόπουλο, Νίκος Λαγό, Γιάννη Γεωργίου, Νίκο Κοκοβίδη.

Διαβαστε το κείμενο:

Για μας ήταν μια πρωτόγνωρη πολιτική ενέργεια η συμμετοχή μας στο συνέδριο που αποτελεί την κορυφαία πολιτική πράξη για ένα κόμμα.

Λίγες μέρες μετά τη λήξη του συνεδρίου είναι ωφέλιμο για όλους μας, αλλά κυρίως για μας τους νεολαίους να ανασυγκροτηθούμε και να προβληματιστούμε για την ποιότητα του συνεδρίου και κατά πόσο θα συμβάλει όχι μόνο στην ανάπτυξη του Κινήματος Αλλαγής αλλά και στην ανάπτυξη της χώρας μας.

Το συνέδριο πιστεύουμε υπήρξε ένα σπουδαίο πολιτικό γεγονός και για το Κίνημα αλλά και για τη χώρα.

Για το Κίνημα

·        Έθεσε τους πολιτκούς όρους της οργάνωσης και της ανάπτυξης του Κινήματος.

·        Περιέγραψε τις ιδεολογικές αρχές και αξίες με τις οποίες πρέπει να εμπνεόμαστε.

·        Ενίσχυσε τη συλλογικότητα και τη συνεργασία όλων των διαφόρων συνιστωσών ώστε να ομογενοποιηθούν σε ένα ενιαίο σύνολο με αρχές, αξίες αλλα και ενιαία όργανα.

Για εμάς τους νέους αποτέλεσε το έναυσμα για πολιτικό προβληματισμό ώστε να αποτελέσουμε την πρωτοπορία του Κινήματος για να επανέλθει η πολιτική στο προσκύνιο της κοινωνίας.

Για την χώρα μας το συνέδριο αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό γεγονός.
Κατέληξε περίτρανα πως ο μεσαίος χώρος υπάρχει και πως κάθε μέρα όλο και πιο πολύ θα εκφράζεται με το Κίνημα Αλλαγής. Οι πολίτες ψηφοφόροι του μεσαίου χώρου ξαναγυρίζουν στο φυσικό τους φορέα και αυτό οφείλεται στη μεγάλη προσπάθεια και συνεισφορά της προέδρου Φώφης Γεννηματά.

Φάνηκε περίτρανα στο συνέδριο πως με το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει ελπίδα στη χώρα μας να βγει από την κρίση και να πορευτεί στο δρόμο της ανάπτυξης και της πρόοδου. Σε αυτή την προσπάθεια όλοι έχουμε το ρόλο και την ευθύνη, προπάντων ευθύνη έχουμε, εμείς, οι νέοι να δώσουμε τη μάχη της ιδεολογίας και της πολιτικής ώστε η νέα γενιά να πιστέψει στο Κίνημα Αλλαγής που με τη νεανική του μορφή να συμπαρασύρει τη πολιτική χώρα σε προοδευτική κατεύθυνση για μια Nέα Ελλάδα που θα προσφέρει ελπίδα στους νέους ανθρώπους πως μπορούν να μορφωθουν και να εργαστουν στον τόπο τους χωρίς να χρειάζεται να ξενιτεύονται για θέσεις εργασίας.

Στις συναντήσεις που διεξήχθησαν για τα επιμέρους θέματα, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη νεολαία στην επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία ακόμη και για τη διακυβέρνηση της χώρας και της μεγάλης ριζοσπαστικής αλλαγής που πρέπει να γίνουν ώστε η χώρα μας να αποτελεί όχι μόνο ισάξιο μέλος της Ευρώπης αλλά και να πρωτοστατήσει σε πολλά ζητήματα, όπως της κρίσης των προσφύγων και του περιβάλλοντος.

Το κύριο βάρος τείθεται σε εμάς τους νέους να μην μείνει το συνέδριο στην ιστορία σαν ένα απλό πολιτικό γεγονός, αλλά να αποτελέσει την αφετηρία των λεγόμενων πολιτικών αλλαγών για τη χώρα μας.

Σ’ αυτή την προσπάθεια εμείς οι νεολαίοι θα είμαστε πρωτοπόροι και καλούμε όλους τους νέους να συμπορευθούμε μαζί.

‘’Γιατί το μέλλον μας ανήκει
Το μέλλον ανήκει στο Κίνημα Αλλαγής’’

 

 

Send this to a friend