• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 02:12

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Συνέδριο Κινήματος Αλλαγής

Ξεκάθαρο μήνυμα Γεννηματά: Θα περιφρουρήσω τον πλουραλισμό και την πολυφωνία- Όχι τη Βαβυλωνία, ως εδώ!

Τα δικά της μηνύματα για τη συζήτηση των τελευταίων ημερών, αναφορικά με τις εσωτερικές διαδικασίες και την ανάδειξη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, έστειλε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Φώφη Γεννηματά.

Γράφει ο Αιμίλιος Περδικάρης

Με ενωτική μεν διάθεση, αλλά δίχως περιστροφές, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε πως «τους τελευταίους μήνες, δώσαμε πολλή ενέργεια και αφιερώσαμε πολύ χρόνο μιλώντας μεταξύ μας. Για να χτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης ανάμεσα στα πολλά ρεύματα του κινήματός μας, που μέχρι χτες ήταν χωριστά και τώρα βρίσκονται μαζί. Για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι θα έχουν φωνή, με αμοιβαίο σεβασμό, ισότιμα και χωρίς αποκλεισμούς».

Και πρόσθεσε με νόημα: «Δεν ήμουν πάντοτε ικανοποιημένη από τον τρόπο που έγινε αυτή η συζήτηση – αρκετές φορές αισθάνθηκα ότι χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και περισσότερη γενναιοδωρία, από όλες τις πλευρές». Εξήγησε έτσι ότι γι' αυτό το λόγο δέχτηκε «σε αυτή τη μεταβατική φάση, αντί τις εκλογές, τη συνθετική αναλογική εκπροσώπηση στα όργανα». Και κατέληξε, στέλνοντας ευκρινές μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες: «Βάρυνε σε όλους μας η πίστη στο εγχείρημα. Από αύριο βέβαια, όλοι δοκιμάζονται και κρίνονται».

Αλλά και κλείνοντας την ομιλία της, η κυρία Γεννηματά σημείωσε πως η ίδια αγωνίστηκε για μία μεγάλη και ενιαία Δημοκρατική Παράταξη, που αποκτά ενιαία υπόσταση. «Στην πορεία αυτή επεδίωξα τη σύνθεση. Στην πορεία αυτή σεβάστηκα και σέβομαι τη διαφορετικότητα των ιδεών και των αντιλήψεων. Την διαφορετικότητα των προσεγγίσεων», πρόσθεσε. Για να καταλήξει: «Πιστεύω ότι ο πλουραλισμός των ιδεών είναι δύναμη. Είναι η δύναμη που θα συνθέσει το όραμά μας. Αυτό θα περιφρουρήσω. Τον πλουραλισμό και την πολυφωνία. Όχι τη Βαβυλωνία. Ως εδώ».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά

Send this to a friend