Αθήνα

 

18 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

ethniki sima 170424
UEFA προς ΕΠΟ: «Δεν υπάρχει θετικό δείγμα Ελληνα ποδοσφαιριστή»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πως να φτιάξεις το τέλειο, αυθεντικό burger

 

Η συνταγή του burger είναι απλή! Είναι όμως πολύ δύσκολο να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα γιατί η υπόθεση ενέχει πολλούς κινδύνους! Μάθε εδώ όλα όσα πρέπει να έχει κατά νου πριν ανασηκώσεις τα μανίκια.

[adsense]

Το Κρέας

Για το µπιφτέκι απαιτείται µοσχαρίσιος κιµάς από ένα καλό κοµµάτι µε µέτριο λίπος, όπως είναι το κιλότο, µία φορά περασµένος από τη µηχανή.  Δε χρειάζεται άλλο υλικό.

Το Φορµάρισµα

Φτιάχνεις ένα καλούπι.
1. Βρίσκεις ένα µεγαλούτσικο καπάκι από ένα γυάλινο δοχείο και το τυλίγεις µε ραπ.
2. Πιέζεις µε τα δάχτυλα ώστε το ραπ να σχηµατίσει ένα λεπτό φιλµ.
3. Γεµίζεις οµοιόµορφα µε κιµά.
4. Αφαιρείς το περιεχόµενο από το καπάκι. Πρέπει να έχεις ένα τέλειο ολοστρόγυλλο µπιφτέκι.

Το Ψωµάκι

Ψάξε για κάποιο που δε θρυµµατίζεται µε το δάγκωµα και απορροφά τους χυµούς.

Η Σος
Από την Thomasina Miers, chef του Wahaca του Λονδίνου.

Ακολούθησε πιστά την παρακάτω συνταγή:

• 75 γραµµ. βούτυρο
• 2 λεπτοκοµµένα κρεµµύδια
• 100 γραµµ. Πιπεριές («κέρατα» ή καυτερές)
• 275 γραµµ. ζάχαρη
• 225 γραµµ. µηλόξιδο
• 1 µεγάλο καρότο καθαρισµένο και κοµµένο σε µικρά κυβάκια
• 1 κ.γ. µαραθόσπορο
• 1 κ.γ. σιναπόσπορο
• 1/2 κ.γ. αλάτι

1. Λιώνεις τα 2/3 του βουτύρου σε ένα µεσαίο τηγάνι σεµέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα µισά κρεµµύδια, αλατίζεις και σοτάρεις µέχρι να γίνουν διαφανήκαι µαλακά.
2. Κόβεις τις πιπεριές κατά µήκος και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες (ανάλογα µε την αντοχή σου, στις καυτερές αφαιρείς ή αφήνεις τους σπόρους).
3. Προσθέτεις τη ζάχαρη και το µηλόξιδο και ανεβάζεις τη θερµοκρασία. Ανακατεύεις συνεχώς τη ζάχαρη και προσθέτεις τα υπόλοιπα κρεµµύδια, το καρότο, το µαραθόσπορο και το σιναπόσπορο. Σιγοβράζεις για 20 λεπτά µέχρι το µείγµα να γίνει σαν σιρόπι. Προσθέτεις το υπόλοιπο βούτυρο.
4. Βγάζεις τη σος από τη φωτιά και σερβίρεις. Μπορείς να φυλάξεις την υπόλοιπη σε ένα αποστειρωµένο γυάλινο δοχείο.

Το Τυρί

Αν δε θες το τυρί που θα προσθέσεις να καλύψει τις υπόλοιπες γεύσεις, χρησιµοποίησε ένα ωριµασµένο τσένταρ ή µια γευστική γραβιέρα. Τα τυριά τύπου Λογάδι γευστικά υστερούν, αλλά συνιστώνται για όσους αποφεύγουν τις πολλές θερµίδες. Τα µπλε τυριά δίνουν προσωπικότητα στα τσίζµπεργκερ, όµως η έντονη γεύση τους υπερισχύει αυτής των άλλων
υλικών, γι’ αυτό απαιτείται προσοχή στην ποσότητα.
Οι τέλειες french fries

1. Οι καλύτερες πατάτες για τηγάνισµα δεν πρέπει να είναι πολύ φρέσκες (καλό είναι να έχουν χάσει µέρος της υγρασίας τους) και το εσωτερικό τους να είναι λευκό (π.χ. της Νάξου).
2. Αφού τις καθαρίσεις και τις ξεπλύνεις, πρώτα τις κόβεις σε ροδέλες και µετά σε παραλληλόγραµµα «µπαστουνάκια» ανάλογα µε το µέγεθος που έχεις αποφασίσει να τους δώσεις, από «σπίρτο» µέχρι «µικρό δάχτυλο». Για να φύγει το πολύ άµυλο, τις τοποθετείς σε ένα δοχείο κάτω
από τη βρύση.
3. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζεις µια γενναία ποσότητα ελαιόλαδου
(ή ηλιέλαιο αν θες να ακολουθήσεις πιστά την αυθεντική συνταγή). Στεγνώνεις τις πατάτες και τις ρίχνεις στο λάδι όταν αυτό φτάσει τους 150?C. Τηγανίζεις για 5 λεπτά και τις βγάζεις.
4. Ανεβάζεις τη θερµοκρασία στους 190?C και ξαναρίχνεις τις πατάτες για
1-2 λεπτά. Αρταίνεις µε θαλασσινό αλάτι.

Τα πρέπει του “σωστού” burger

1. Ο κιµάς πρέπει να είναι πάντοτε σκέτος. Άλλο τα µπέργκερ κι άλλο τα µπιφτέκια. Τον πρώτο ρόλο τον παίζει το κρέας, όχι τα «µασκαρέµατά» του.

2. Το ψωµί πρέπει να είναι «ελαστικό», απορροφητικό και αφράτο, όχι υγιεινό, πολύσπορο και µε βιολογικό αλεύρι από πετρόµυλο. Οι απαιτήσεις είναι συγκεκριµένες: Να αφήνει καθαρές δαγκωµατιές χωρίς να θρυµµατίζεται, να απορροφάει τα (πολλά) υγρά και να µειώνεται ο όγκος του κατά το δάγκωµα.

3. Το κρεµµύδι δεν πρέπει να έχει µεγάλη αψάδα. Η ισορροπία στις γεύσεις των υλικών είναι το ζητούµενο, όπως άλλωστε και στο σουβλάκι.

4. Η ντοµάτα δεν πρέπει να είναι πολύ «γενναιόδωρη». Πρώτον, γιατί οι χυµοί στα µπέργκερ συνήθως περισσεύουν και, δεύτερον, γιατί υπάρχει θερµοκρασιακή διαφορά από τα υπόλοιπα υλικά.

Πηγή: Esquire

 

Ροή Ειδήσεων

doukas idalgo 170424

17/04/2024 | 23:30

Με τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό συναντήθηκε ο Χάρης Δούκας

17/04/2024 | 23:18

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο συζητήθηκε η περικοπή δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας σε συνταξιούχους

17/04/2024 | 23:07

Τζώνη Καλημέρης για Γρηγόρη Αρναούτογλου: «Μόνο τρεις εκπομπές; Ε, αδικία»
pasok kinal 130723

17/04/2024 | 22:56

ΠΑΣΟΚ: Πώς μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Σοφία Μπεκατώρου και ο Δημήτρης Παπανώτας

17/04/2024 | 22:45

Έγινε πατέρας για δεύτερη φορά ο Γιώργος Πρίντεζης – Η χιουμοριστική ανάρτησή του

17/04/2024 | 22:36

Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του αστυνομικού μετά την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι

17/04/2024 | 22:27

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2510: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

17/04/2024 | 22:13

Πέγκυ Ζήνα: «Σε κουβαλάω στην ψυχή μου κάθε μέρα, βουνό μου»

17/04/2024 | 22:00

Δημήτρης Σταρόβας: «Δεν υπάρχουν όρια και γίνεται μια υπερβολή τεράστια»
nikos romanos 011023

17/04/2024 | 21:50

Ρωμανός για τις δηλώσεις Κασσελάκη: Για μια ακόμη φορά η υποκρισία περισσεύει

17/04/2024 | 21:43

Κασσελάκης: Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ

17/04/2024 | 21:32

Πάτρα: Εργατικό ατύχημα σε σούπερ μάρκετ, κόπηκε δάχτυλο εργαζόμενου
tsitsipas 170424

17/04/2024 | 21:25

Νίκησε Όφνερ και κούραση ο Τσιτσιπάς και προκρίθηκε στους «16» του Barcelona Open

17/04/2024 | 21:17

Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση

17/04/2024 | 21:08

The Walt Disney Company και National Geographic γιορτάζουν τον Μήνα της Γης
rizoto 170424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Ριζότο με σπαράγγια
arakas lemonatos 160424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Αρακάς λεμονάτος
makaronia revythia 150424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μακαρόνια με ρεβύθια και τόνο
samousades 120424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Σαμουσάδες
stifado 100424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Χταπόδι στιφάδο
kotopoulo 080424
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Κοτόπουλο ριγανάτο