Αθήνα

31 oC

ελαφρές νεφώσεις

To… κολατσιό των εργατών! Αφιερώστε λίγο χρόνο και φτιάξτε αφράτα πεϊνιρλί

Θέλουν λίγο παραπάνω χρόνο αλλά σε αποζημιώνουν! Αφράτα πεϊνιρλί στο φούρνο.

Το ξέρατε πως το πεϊνιρλί ήταν κολατσιό των εργατών και δεν ήταν γεμιστά με τυρί. Τα άλειφαν μόνο με βούτυρο. Αργότερα προστέθηκε φέτα και σήμερα γίνονται σχεδόν πάντα με τριμμένο κίτρινο τυρί ή κασέρι.

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

6½ φλιτζ. αλεύρι (ειδικό για πίτες κατά προτίμηση)

2 φακελάκια ξηρή μαγιά

λίγη ζάχαρη

αλάτι

χλιαρό νερό (τόσο όσο να έχουμε μια ζύμη αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια)

λίγο γάλα

για τη γέμιση

6 φλιτζ. τριμμένη γκούντα ή κασέρι

6 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής στο Cooklos.gr