Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Χαμός στο Big Brother: Δεν πρόλαβαν να «κόψουν» όσα έγιναν κάτω από τα σεντόνια! (vid)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Άκης Πετρετζίκης: Η απίστευτη συνταγή του για αρνίσιο μπούτι κοκκινιστό στον φούρνο

Η συνταγή του για αρνίσιο μπούτι κοκκινιστό στον φούρνο του Άκη Πετρετζίκη φτιάχνεται σχετικά γρήγορα και εύκολα.

Δείτε επίσης

Αγγελική: Όσα θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο
Γιάννης Λαγός: Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής πίσω από το κίνημα «Όχι στις μάσκες»

Συστατικά
1 1/2 κιλό γλυκοπατάτες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
200 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα
1 1/2 κιλό αρνί, μπούτι, σε μερίδες
50 γρ. κρασί κόκκινο
1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σκόνη
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
500 γρ. νερό
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1-2 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι

Για το σερβίρισμα
δεντρολίβανο
ρίγανη
ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα μαντεμένια σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Καθαρίσουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα σε φέτες και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα κομμάτια από το αρνί και σοτάρουμε 2-3 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε τον κόλιανδρο, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, τη ντομάτα, το νερό, το δεντρολίβανο, τον ζωμό και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι και ψήνουμε 2- 2 ½ ώρες.
Σερβίρουμε με δεντρολίβανο, ρίγανη, ελαιόλαδο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Άκης Πετρετζίκης: Μείγμα για σπιτικό κέικ

Συστατικά
Για το μείγμα

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. γάλα σε σκόνη
230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κοφτό βανίλια σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
Για το κέικ

3 αβγά, μεσαία
80 γρ. σπορέλαιο
350 γρ. νερό
10 γρ. ελαιόλαδο, για τη φόρμα
10 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το μείγμα κέικ

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γάλα σε σκόνη, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τις βανίλιες, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύουμε σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Το μείγμα είναι συνολικά 600 γρ. και είναι αυτό που θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε το κέικ.
Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το σπορέλαιο, το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να σπάσουν τα αβγά.
Προσθέτουμε το μπολ τα 600 γρ. των ξηρών υλικών και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα 10×30 εκ.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με άχνη.


Πηγή: akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Άρτα: Πέρασε στους πρώτους στην Ιατρική και λίγες μέρες μετά σκοτώθηκε σε τροχαίο

Γκλέτσος: Είμαι κλινικά αριστερός, εμπνέομαι από τον Τσίπρα και συμπαθώ τον Καραμανλή

Το 1957 ανακαλύφθηκε τυχαία ο φραπές, στην 22η ΔΕΘ – Ποιος έφτιαξε πρώτος το «εθνικό ρόφημα» των Ελλήνων

O Ντάκος αλλιώς…. – Η απίθανη συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη
Ταλιατέλες με σολομό: Η πεντανόστιμη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη
Κριθαρότο με καραβίδες: Η απίθανη συνταγή του Λευτέρη Λαζάρου
Κάνετε δίαιτα; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την απόλυτη συνταγή: Πλιγούρι με λαχανικά
Τάκος με κοτόπουλο για… μεξικάνικες βραδιές με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη
Αυθεντικό μεξικάνικο μαρινάρισμα κρέατος, από την Μαρία Μπεκατώρου!