Αθήνα

10 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Νότης Σφακιανάκης: «Οπλοφορώ γιατί κινδυνεύει η ζωή μου» – Τι είπε στους αστυνομικούς για την κοκαΐνη

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες με γλυκοπατάτες και… αχλάδια

Δύο πεντανόστιμες συνταγές του Άκη Πετρετζίκη σας προτείνουμε για σήμερα.

Δείτε επίσης

Βενετία Πόπορη: Τυλιγμένη με σεντόνι στη ΓΑΔΑ η Χρυσαυγίτισσα αστυνομικός που καταδικάστηκε
Κορονοϊός: Συναγερμός στην Ευρώπη για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων- Αριθμός ρεκόρ στις ΗΠΑ

Αναλυτικά η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη:

Συστατικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο, και έξτρα για το ταψί
600 γρ. μπριζόλες χοιρινές, (περίπου 4)
1 κ.σ. θυμάρι, αποξηραμένο
1 κ.σ. δυόσμο, αποξηραμένο
1 κ.σ. εστραγκόν, αποξηραμένο
2 αχλάδια, πλυμένα, κομμένα στα 4
5 σκ. σκόρδο, ολόκληρες
1 γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 1 εκ.
αλάτι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στον αέρα.
Αλείφουμε ένα ταψί 30×40 εκ. με ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

*Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή μας 1-2 πατάτες ή να αντικαταστήσουμε τις γλυκοπατάτες με αυτές.

Ακόμη μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη:

Χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπίρα

Συστατικά
1 κιλό χοιρινό, λαιμό, χωρίς κόκκαλο, κομμένο σε μπουκιές
350 γρ. λουκάνικα, χωριάτικα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κρεμμύδια, μέτρια
1 κύβο κότας
1 φύλλο δάφνης
50 γρ. ξίδι βαλσάμικο
500 γρ. μπίρα, μαύρη
50 γρ. μέλι
3 κλ. δεντρολίβανο, φρέσκο
Για το σερβίρισμα

250 γρ. ρύζι μπασμάτι
δεντρολίβανο, φρέσκο
ρίγανη, φρέσκια

Μέθοδος Εκτέλεσης
Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές κάθετες φέτες (1-2 εκ.) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές, περίπου 3-4 λεπτά.
Μόλις σοταριστούν τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το ίδιο τηγάνι ξανά σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Στη συνέχεια, λαδώνουμε ελαφρά το κρέας με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε.
Χωρίς να ρίξουμε άλλο λάδι βάζουμε το κρέας στο τηγάνι και το σοτάρουμε πάρα πολύ καλά ώστε να πάρει ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Δεν πρέπει να παρανακατεύουμε το κρέας στην κατσαρόλα γιατί θα βράσει και δεν θα πάρει χρώμα.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4 και ξεχωρίζουμε κάθε ένα φύλλο.
Όταν είναι έτοιμο το χοιρινό και έχει ροδοκοκκινίσει τότε ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα λουκάνικα.
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και τη μαύρη μπίρα.
Τέλος, προσθέτουμε το μέλι, το δεντρολίβανο, τον κύβο και τα φύλλα δάφνης.
Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε με φρέσκο δεντρολίβανο και φρέσκια ρίγανη.

Πηγή: akispetretzikis.gr

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Ολυμπιακός: Με τέτοια ποσοστά πήρε… ό,τι άξιζε!

Εορτολόγιο: Ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

Ζώδια: Ημερήσιες προβλέψεις για σήμερα (Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020)

Καιρός: Αίθριος γενικά σήμερα (24/10)- Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

S&P: Συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 9% λόγω των συνεπειών της πανδημίας- Ανάκαμψη από το 2021

Ζεστή σοκολάτα: Συνταγή για το το ωραιότερο ρόφημα του χειμώνα, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Pumpkin pie: H απίθανη συνταγή της Μαργαρίτας Παπανδρέου
Αρακάς: Η Μαρία Μπεκατώρου μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς συνταγές της καραντίνας στην Ελλάδα
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Φριτάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο… (και λίγες θερμίδες)
Πώς να φτιάξετε σούπες βελουτέ