Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συνελήφθη πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Φριτάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο… (και λίγες θερμίδες)

Μία super healthy συνταγή μας έχει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης: Φριτάτα με ζυμαρικά και κοτόπουλο.

Δείτε επίσης

Μάνη: 44χρονος σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους
23 Νοεμβρίου 1976: Το αεροπορικό δυστύχημα της Ολυμπιακής στην Κοζάνη με τους 50 νεκρούς

Χρόνος Εκτέλεσης: 15′

Χρόνος Ψησίματος: 30′

Μερίδες: 8-10

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά σε λεπτές λωρίδες. το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Αφήνουμε 1-2 λεπτά στο τηγάνι, χωρίς να βάλουμε ελαιόλαδο, για να πάρουν καπνιστό άρωμα και γεύση.
Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε.
Παράλληλα, σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα σπαγγέτι, αλάτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ασπράδια, το γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το μισό τσένταρ, το κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τις πιπεριές και το κρεμμύδι από το τηγάνι, το μπέικιν και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα σκεύος για παέγια 28 εκ. Βάζουμε το μείγμα και απλώνουμε το υπόλοιπο τσένταρ.
Βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρίγανη, πιπέρι και ελαιόλαδο.

***Πετρετζίκης για Γεωργιάδη: Έχει ηρεμήσει; – Δεν ξέρω γιατί δε θέλει να έχω εκρηκτικό χαρακτήρα, του απάντησε ο υπουργός (ΒΙΝΤΕΟ)

Συστατικά
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 κρεμμύδι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. σπαγγέτι, high protein
10 ασπράδια, από μεσαία αβγά
100 γρ. γάλα
1 κ.σ. ρίγανη
200 γρ. τσένταρ, light
300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, ψημένο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ντοματίνια
Για το σερβίρισμα

ρίγανη
πιπέρι
ελαιόλαδο

Διατροφικός πίνακας – Διατροφική αξία ανά μερίδα

361 Θερμίδες (kcal)
18 %

11.0 Λιπαρά (γρ.)
16 %

3.4 Κορ.Λίπη (γρ.)
17 %

36.0 Υδατ/κες (γρ.)
14 %

4.8 Σάκχαρα (γρ.)
5 %

29.0 Πρωτεΐνη (γρ.)
58 %

2.8 Φυτικές Ίνες (γρ.)
11 %

*Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

*Ο διατροφικός πίνακας και τα διατροφικά σύμβολα αφορούν τη βασική συνταγή και όχι τις προτάσεις σερβιρίσματος.

*Για τον υπολογισμό των στοιχείων του πίνακα χρησιμοποιείται λογισμικό Nutritics logo

Πηγή: akispetretzikis.gr

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Εβδομάδα συζητήσεων για “‘άνοιγμα” της οικονομίας, αλλά μόνον εάν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα – Εντείνονται η πίεση στις ΜΕΘ και οι απώλειες

Καιρός: Με συννεφιά και κρύο ξεκινάει η εβδομάδα – Πού θα βρέξει

Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Κινητή υγειονομική μονάδα εκτάκτων αναγκών στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Κορονοϊός: «Φονικός» Νοέμβριος με 1.004 νεκρούς – 211 μέσα στο Σαββατοκύριακο

Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης από την Επιτροπή Πισσαρίδη

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι