Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Θεσσαλονίκη: «Είσαι η νέα Μπουμπουλίνα» – Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στην μητέρα που εναντιώθηκε στα self tests (BINTEO)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Κέικ με μύρτιλα

Μία συνταγή για πεντανόστιμο κέικ μας έχει ο Άκης Πετρετζίκης.

Συστατικά

180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 αβγά, μέτρια
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
4 γρ. σόδα μαγειρική
2 πρέζες αλάτι
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

50 γρ. ζάχαρη καστανή
20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1/2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
250 γρ. μύρτιλα (blueberries)

Για το γλάσο

100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. γάλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και προσέχουμε να ενσωματώνεται καλά στο μείγμα το προηγούμενο πριν ρίξουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
Περνάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι από ένα κόσκινο και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ηλιέλαιο.
Προσθέτουμε στο μίξερ τα μείγματα του αλευριού σε τρεις δόσεις και του γιαουρτιού σε δυο δόσεις εναλλάξ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το μείγμα του αλευριού. Χτυπάμε καλά με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά (όχι παραπάνω).
Σε μία φόρμα σιλικόνης 23 εκ. βάζουμε το ⅓ από το μείγμα του κέικ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Σκορπίζουμε το μισό από αυτό το μείγμα πάνω στο μείγμα του κέικ. Βάζουμε τα μισά μύρτιλα από πάνω και στη συνέχεια το άλλο ⅓ από το μείγμα του αλευριού.
Επαναλαμβάνουμε με το μείγμα της ζάχαρης και τα μύρτιλα άλλη μια φορά και τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού.
Ψήνουμε για 1 ώρα ή και λίγο παραπάνω μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βάζουμε μέσα στο κέικ.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά πάνω σε μία σχάρα. Αναποδογυρίζουμε το κέικ πάνω στη σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το γλάσο με την βοήθεια ενός σύρματος και περιχύνουμε πάνω από το κέικ.

Πηγή: akispetretzikis.gr

Συνταγή: Τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα γάλακτος και φιστίκι Αιγίνης (ΒΙΝΤΕΟ)
Τοστ: Γιατί δεν πρέπει να το ψήνουμε στην τοστιέρα; Μια ιδέα για να το «απογειώσουμε» (Οδηγίες – Συνταγή)
Νηστεύετε; Αντικαταστάσεις υλικών για υπέροχα νηστίσιμα γλυκά
Συνταγή: Cake bars, αφράτα, λαχταριστά, αλλά και υγιεινά (ΒΙΝΤΕΟ)
Η κλασική, ιταλική καρμπονάρα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το απαιτεί η μέρα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Άκης Πετρετζίκης – Συνταγή: Cinnamon roll cookies