Αθήνα

3 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: «Τα παιδιά μου είναι διαμάντια», λέει ο πατέρας – Οι διάλογοι που «καίνε» τον ειδικό φρουρό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και ελιές…

Ένα κέικ διαφορετικό από τ' άλλα, που συνδυάζει τη γεύση της ελιάς με το φυστικί Αιγίνης.

Μερίδες: 8-10
Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά

 

Ένα κέικ διαφορετικό από τ’ άλλα, που συνδυάζει τη γεύση της ελιάς με το φυστικί Αιγίνης. Είναι πρακτικό να το έχετε μαζί σας στο γραφείο σαν σνακ ή να το δώσετε και στα παιδιά στο σχολείο.

 

Συστατικά:
160 γρ. αλεύρι
4 αβγά
100 ml ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
150 ml κρέμα γάλακτος υγρή και με λίγα λιπαρά
60 γρ. φλοίδες παρμεζάνα
60 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κομματάκια
80 γρ. πράσινες ελιές σε ροδέλες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης
[adsense]

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

1. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

2. Ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι, ρίχνουμε το λάδι, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το έμενταλ και το ζαμπόν.

3. Προσθέτουμε τις ελιές και τα φιστίκια Αιγίνης, και αλατοπιπερώνουμε.

4. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.

gourmed.gr

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι