Αθήνα

 

35 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 16
Ο Αντίνοος Αλμπάνης απαντά για τη Ζήνα Κουτσελίνη και τη… μπομπότα: «Προφανώς ήταν ένα άκομψο σχόλιο, ας κριθώ»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και ελιές…

 

Μερίδες: 8-10
Χρόνος προετοιμασίας: 90 λεπτά

Ένα κέικ διαφορετικό από τ’ άλλα, που συνδυάζει τη γεύση της ελιάς με το φυστικί Αιγίνης. Είναι πρακτικό να το έχετε μαζί σας στο γραφείο σαν σνακ ή να το δώσετε και στα παιδιά στο σχολείο.

 

Συστατικά:
160 γρ. αλεύρι
4 αβγά
100 ml ηλιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
150 ml κρέμα γάλακτος υγρή και με λίγα λιπαρά
60 γρ. φλοίδες παρμεζάνα
60 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κομματάκια
80 γρ. πράσινες ελιές σε ροδέλες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης
[adsense]

Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

1. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

2. Ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι, ρίχνουμε το λάδι, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το έμενταλ και το ζαμπόν.

3. Προσθέτουμε τις ελιές και τα φιστίκια Αιγίνης, και αλατοπιπερώνουμε.

4. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά.

gourmed.gr

Ροή Ειδήσεων

tsegkou 210624

21/06/2024 | 14:16

Μάγδα Τσέγκου για Φαίη Σκορδά: «Θα τη δει κάποιος επειδή θα φύγει για άλλο κανάλι;»

21/06/2024 | 14:05

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Αρκαδία και Αργολίδα – Εκκενώνονται οι οικισμοί Δούκα Βρύση και Κεφαλόβρυσο Αργολίδας

21/06/2024 | 13:55

Προβλήματα στον ΗΣΑΠ: Πώς διεξάγονται τα δρομολόγια
sokratis famellos 080324

21/06/2024 | 13:53

Επιστολή Φάμελλου σε Τασούλα για τη συζήτηση των προτάσεων νόμου για την ακρίβεια και το φορολογικό

21/06/2024 | 13:42

Φωτιά στην Φέριζα Κερατέας

21/06/2024 | 13:35

Ιωάννα Τούνη: «Όποιοι θέλουν να αμφισβητήσουν το πόσο δουλεύω, δεν πειράζει – Ελπίζω αυτοί να καταφέρουν πιο λαμπρά πράγματα»
megalopoli 210624

21/06/2024 | 13:25

Συναγερμός για φωτιά σε Αργολίδα και Μεγαλόπολη: Ήχησε το 112

21/06/2024 | 13:14

Ν.Γιαννακοπούλου: «Ο Ανδρουλάκης μπορεί να διαγράψει όλους τους διαφωνούντες και να μείνει μόνος του»

21/06/2024 | 13:05

Μενδώνη: Ενισχυτική για τις θέσεις μας η δήλωση της εκπροσώπου της Τουρκίας στην UNESCO για τα Γλυπτά του Παρθενώνα
fotia argolida 210624

21/06/2024 | 12:57

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Λυρκεία Αργολίδας

21/06/2024 | 12:51

Εθνική Ελλάδος: Εκτός Προολυμπιακού ο Σλούκας

21/06/2024 | 12:44

Αλεξανδρούπολη: Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο 81χρονος που σκότωσε με 12 μαχαιριές τη σύζυγό του
kainourgiou 210624

21/06/2024 | 12:37

Κατερίνα Καινούργιου: «Ο Λιάγκας έχει γλυκάνει τον τελευταίο καιρό, του πάει ο έρωτας»

21/06/2024 | 12:29

Φωτιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, κοντά στο ορυχείο – Μήνυμα του 112 για εκκένωση

21/06/2024 | 12:25

Τι ισχύει με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο
glykia pita 200624
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Γλυκιά πίτα με βερίκοκα
keftedakia thalassinon 190624
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Κεφτεδάκια θαλασσινών
skepasti gyros 180624
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Σκεπαστή με γύρο
pagoto 170624
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Παγωτό πρωτεΐνης και παγωτίνια με cottage
mpriam 140624
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Μπριάμ
piperopita 130624
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Πιπερόπιτα