Αθήνα

29 oC

σποραδικές νεφώσεις

Απολαυστική ποικιλία με τορτίγιες και γεμιστά μανιτάρια

Απολαυστικά καλοκαιρινά σνακ με τυρί, μαγιονέζα, ζαμπόν αλλά και λαχανικά.

Απολαυστικά καλοκαιρινά σνακ με τυρί, μαγιονέζα, ζαμπόν αλλά και λαχανικά.

Υλικά συνταγής

για τις τορτίγιες

1 πακέτο τορτίγιες εμπορίου
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. χτυπητή (τυροκαυτερή)
5 φέτες γκούντα
5 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 πιπεριές πράσινες
1 μελιτζάνα
100γρ. φέτα
για τα μανιτάρια
8-10 μανιτάρια λευκά
60γρ. φέτα
2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
⅓ κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. βούτυρο

cooklila
λιγότερο από 30 λεπτά
ταψί
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

Καθαρίζουμε την μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε την γέμιση για τα μανιτάρια ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο. Βάζουμε τα μανιτάρια ανάποδα με λίγο νεράκι σ’ένα ταψί. Προσθέτουμε μέσα σε κάθε μανιτάρι λίγο βούτυρο, αλάτι και την γέμιση. Ψήνουμε στους 200οC μέχρι να πάρει χρώμα η γέμιση. Τα βγάζουμε από τον φούρνο.
Αλείφουμε τις μισές τορτίγιες με μαγιονέζα και τις άλλες μισές με χτυπητή (τυροκαυτερή). Στις μισές περίπου, βάζουμε μελιτζάνα, φέτα, πιπεριά και λίγη ρίγανη. Στις υπόλοιπες βάζουμε γκούντα, ζαμπόν, πιπεριά πράσινη και κόκκινη. Τυλίγουμε σε πούρο τις τορτίγιες και τις κόβουμε διαγώνια.
Σερβίρουμε σε πιατέλα, βάζοντας τα μανιτάρια στο κέντρο και γύρω από αυτά τις τορτίγιες.

Send this to a friend