Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συνελήφθη πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρακάς: Η Μαρία Μπεκατώρου μας έχει την πιο νόστιμη συνταγή (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την καλύτερη συνταγή για αρακά μας έχει η Μαρία Μπεκατώρου που μοιράζεται τις πεντανόστιμες συνταγές της μαζί μας μέσα από το Maria’s Diary.

Δείτε επίσης

Aνθοπωλεία: Χιλιάδες λουλούδια καταλήγουν στους κάδους σκουπιδιών ελέω κορoνοϊού (BINTEO)
Συγκινεί ο Βρεττός Βρεττάκος: «Δεν μπορώ να διαχειριστώ την απώλεια του πατέρα μου»

Όπως τονίζει η Μαρία Μπεκατώρου: «Ο αρακάς είναι πολύ θρεπτικός κι εμείς στο σπίτι τον τρώμε τουλάχιστον μια φορά τον μήνα».

Γράφει αναλυτικά:

Πρόκειται για τον αγαπημένο μου λαδέρο αρακάς με φινόκιο! Είμαι σίγουρη, ότι θα σας ξετρελάνει.

Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε αλλά και πως θα ετοιμάσουμε αυτή την πεντανόστιμη συνταγή.

Υλικά:
1 κιλό αρακά (αγοράζω από τη λαϊκή όταν είναι η εποχή του και τον βάζω σε σακουλάκια στη κατάψυξη, αλλά και κατεψυγμένος είναι πολύ νόστιμος)
1 κρεμμύδι ξερό
Δυο μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2 φινόκιο κομμένο σε μικρά κομμάτια και λίγο από το μάραθο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών (κατά προτίμηση βιολογικό )
Ελαιόλαδο
Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τον αρακά, το φινόκιο και τα καρότα. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και μετά ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, το μάραθο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά περίπου.

Το ανακατεύουμε ανά διαστήματα και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.

Συνήθως τον συνοδεύω με καπνιστό σκουμπρί.

 

Αρακάς: Θρεπτική αξία
Ο αρακάς αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών, αλλά και φυτικών πρωτεϊνών. Περιέχει μεγάλο φάσμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων όπως φολλικό οξύ και βιταμίνη Κ, εξίσου και το πράσινο χρώμα τους, καθώς και βιταμίνη A και C. Ακόμη, έχει συσχετιστεί με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση η οποία οφείλεται στην περιεκτικότητα του σε φυτοχημικά (όπως είναι οι πολυφαινόλες), τα οποία προστατεύουν τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες. Παρόλα αυτά, ο αρακάς αποτελεί τρόφιμο με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, ως αποτέλεσμα η κατανάλωση του από άτομα με διαβήτη, προ – διαβήτη και αντίσταση στην ινσουλίνη πρέπει να γίνεται με μέτρο. Περιέχει αρκετό κάλιο που ρυθμίζει το ενδοκυττάριο υγρό, λίγο νάτριο, φώσφορο, ο οποίος είναι σημαντικός για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών και του νευρικού συστήματος, καροτίνη, η οποία προστατεύει των οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και πολλές φυτικές ίνες για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και καρκίνου του παχέως εντέρου. Μισό φλυτζάνι ψημένου αρακά αποδίδει περίπου 80 θερμίδες.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Lockdown: Μείωση ενοικίου 40% για επιχειρήσεις τον Νοέμβριο – Αναλυτικά οι ΚΑΔ

Κορονοϊός: Ενθαρρυντικά νέα από τα αστικά λύματα! Υπάρχει μείωση στον αριθμό του ιικού φορτίου

Εγκλωβισμένες στη βία χιλιάδες γυναίκες στη διάρκεια της καραντίνας

Απεργία ΜΜΜ: Τραβούν «χειρόφρενο» αύριο 26/11 Τραμ, Μετρό, ΗΣΑΠ

«Μου λείπει…» – Η συγκινητική εξομολόγηση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για τη Ζωή Λάσκαρη

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Αυτά είναι τα λάθη που κάνεις στην κουζίνα σου!
Συνταγή Σκαρμούτσου: Αβγά γεμιστά με τυρί κρέμα, μουστάρδα και ζαμπόν καπνιστό
Σαντιγί: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για την φτιάξετε σε 2 λεπτά χωρίς μίξερ
Άκης Πετρετζίκης: Η συνταγή του για εύκολο κέικ καρότου
Αγιορείτικη συνταγή για το πιο ελαφρύ γλυκό με ψητά μήλα
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Παστίτσιο στο τηγάνι